Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Tuore komediasarja Kolmistaan debytoi Elisa Viihteessä 14.12. – lue arvostelu!

13.12.2017

Samuli Valkaman ohjaama sekä John Lundstenin ja Leo Viirretin käsikirjoittama Kolmistaan saapuu katsottavaksi torstaina 14. joulukuuta. Komedian päätähtinä nähdään Pamela Tola, Lauri Tilkanen ja Eero Ritala.

Suomalaiset komediasarjat ovat olleet viime vuosina jokseenkin harvassa, mutta Elisa on osaltaan ollut luomassa surulliseen tilanteeseen muutosta. Aiemmin Elisa Viihde -palvelu on tuottanut katsottavaksi esimerkiksi Sami Hedbergin tähdittämän Konttorin, joka on sittemmin esitetty myös Nelosella. Uusien alkuperäissarjojen tarjontaa jatkaa Kolmistaan sekä myöhemmin julkaistava Jättekiva.

Kolmistaan

Lauri Tilkanen (vas.), Pamela Tola ja Eero Ritala. Kuva: Jaana Rannikko

Amusa sai kutsun katselemaan etukäteisnäytöksessä Kolmistaan-sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa Tennispalatsissa. Sarja käsittelee kolmen tuuliajolla olevan nuoren kaupunkilaisen elämää. Hahmoissa on hyvälle komedialle ominaisesti mukava määrä syvyyttä, mutta karrikoidusti voisi sanoa, että Tola esittää kolmenkympin kriisin kanssa taistelevaa naista, Tilkanen bilettävää homoa ja Ritala joukon hölmöä mutta hyväsydämistä symppistä.Jännitettä katsojalle luo jo pariskuntana esiintyvien Ritalan ja Tolan välinen suutelu homo-Tilkasen katsoessa vierestä. Oikeassa elämässä nimittäin nimenomaan Lauri Tilkanen ja Pamela Tola ovat naimisissa keskenään.

Pidin näkemistäni jaksoista kovasti. Mielestäni sarja ei liiaksi tähdännyt olemaan haahaa-hauska, mutta se sai minut silti nauramaan. Meno on sopivassa määrin päätöntä, mutta kuitenkin jollakin realistisella ja tunteisiin vetoavalla tavalla. Huumori on ilahduttavasti tilannekomediaista älyvapaan sijaan. Lähimmäksi vertailukohdaksi ottaisin vanhat kunnon Isänmaan toivot. Hahmoille on helppo hekotella, mutta samalla juoni etenee ja pitää pihdeissään. Erityinen kiitos kuuluu aidon kuuloisesti käytettävälle dialogille, jossa kuullaan rehevää ja nokkelaa suomen kieltä.

Koin jääväni koukkuun Kolmistaan-sarjaan. Vaikka Konttori aikanaan vetosikin minuun samanlaisessa ennakkokatsauksessa, en syystä tai toisesta ole vielä päätynyt tsekkaamaan sarjan jaksoja. Kolmistaan on kuitenkin löyhästi juonellinen kokonaisuus, ja minua todella kiinnostaa nähdä, mitä tulevat jaksot tuovat tullessaan!

Ensimmäisen kauden 10 jaksoa tulee katsottavaksi Elisa Viihteeseen seuraavasti:

14.12.2017 – jaksot 1-3
21.12.2017 – jaksot 4-5
28.12.2017 – jaksot 6-8
4.1.2018 – jaksot 9-10

Ei muuta kuin ahmimaan! Vanhan artikkelimme ja työryhmän haastatteluja näet täältä:
http://amusa.fi/fin/foorumi/?nid=4312


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010