Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Vuoden Huiput 2017 -tuomaristossa naisenemmistö

19.12.2017

Vuoden Huiput -kilpailun tuomaristo on koossa. Ensimmäistä kertaa kilpailun lähes 40-vuotisessa historiassa tuomaristo on naisvaltainen.

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua etsitään Vuoden Huiput -kilpailussa kaikkiaan 15 eri sarjassa. Tuomareita on kisassa yhteensä 61 ja ylituomarina toimii tänä vuonna Samujin perustaja ja luova johtaja Samu-Jussi Koski. Tuomariston valitsee kilpailua järjestävän visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian hallitus. Tänä vuonna nähtiin erityistä vaivaa tasa-arvoisen sukupuolijakauman saavuttamiseksi. Loppujen lopuksi tavoite naistuomareiden mukaan saamiseksi jopa ylitettiin, kun tuomaristosta 33 on naisia ja 29 (mukaan lukien ylituomari) miehiä.

Pyramidi

Pyramidi, Kuvitus. Kuva: Vuoden huiput

“Tuomariston sukupuolijakauma heijastelee viimeinkin paremmin luovan alan suunnittelijoiden ja Grafian jäsenten jakaumaa. Samu-Jussi Koski taas tuo uutta näkökulmaa siihen mitä on paras suomalainen luova suunnittelu lukukaudella 2017–2018”, toteaa Grafian puheenjohtaja Antero Jokinen. “Niin kuin sanon joka vuosi: En ole koskaan ollut niin innostunut Vuoden Huiput -tuomaristosta kuin tänä vuonna.”

Vuoden Huiput -kilpailusivusto on jo avattu osoitteessa http://www.vuodenhuiput.fi, mutta varsinainen kilpailutöiden sisäänjättö alkaa 2.1.2018. Sivuilta ilmenee kilpailun koko tuomaristo ja sarjat. Sarjajakoon ei ole tänä vuonna tullut muutoksia. Vuosittain vaihtuvan, ylituomarin valitseman Jokeri-sarjan teemana on brändi sosiaalisessa mediassa.

Sivuilla on nähtävissä myös tämänvuotinen Vuoden Huiput -ilme, joka on Aivanin käsialaa. ”Kaikki haluavat jättää jälkensä suomalaisen luovan suunnittelun kaanoniin. Ratkaisimme tehtävän hyvin kirjaimellisesti. Kultahuippu on kynämme. Perinteisen kaivertamisen ja pysyvän jäljen sijaan käytämme 3D-animoitua grafiikkaa, jonka tuottama jälki symbolisesti katoaa bittiavaruuteen. Aivan kuten useimmat luovan alan työt. Vain parhaat muistetaan”, kertoo Aleksi Kuokka Aivanin suunnittelutiimistä.

Mightyfier

Mightyfier, Vuoden 2016 - Grand Prix, Kultahuippu/Tuotteet. Kuva: helsinkidesignweek.com

Vuoden Huiput 2017 -kilpailu käynnistyy 2.1.2018 ja töiden sisäänjättö päättyy 26.1. klo 17. Kilpailun tuomarointi tapahtuu 10.–11.2.2018 Metropolian Arabian toimipisteessä. Vuoden Huiput -festivaalin yhteydessä 1.3.2018 Clarion Jätkäsaaressa julkistetaan kilpailun shortlista. Voittajia juhlitaan gaalassa 19.4.2018.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010