Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Designmuseon yritysyhteisö rahoittaa suomalaisen taiteen ja muotoilun liiketoimintaa uudella apurahalla

1.1.2018

Ensi vuoden alussa jaetaan ensimmäinen Design Club -apuraha. 10 000 euron apurahan tarkoituksena on parantaa taiteen ja muotoilun liiketoimintamahdollisuuksia. Apurahan avulla luovaa ideaa voidaan kehittää niin, että sillä voi olla myös kaupallista potentiaalia.

Tuki on tarkoitettu Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulun, Aalto ARTSin maisteritason opiskelijoille ja tohtorikoulutettaville. Taloudellisen tuen lisäksi tarjolla on myös yritysmaailman tukea ja näkemystä oman idean jalostamiseksi.

Design Club

Kuva: Johannes Romppainen

- Haluamme valtakunnallisena Designmuseona olla aktiivisesti mukana tukemassa muotoilun laaja-alaista hyödyntämistä ja kannustaa nuoria tekijöitä rohkeaan vuoropuheluun yritysten kanssa, kertoo Design Clubia kipparoiva yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen Designmuseosta.

Apuraha tulee yrityksiltä, jotka kuuluvat Designmuseon yritysyhteisöön Design Clubiin. Yhteisössä on mukana erikokoisia suomalaisia yrityksiä, kuten Kalevala Koru, Lääketietokeskus ja Barona Group, jotka haluavat hyödyntää muotoilua omassa liiketoiminnassaan.

Apurahan myötä yritykset ovat mukana kannustamassa nousevia suunnittelijoita. Design Club seuraa aktiivisesti apurahan saaneita projekteja ja avaa tekijöille tilaisuuden esitellä projekteja yritysyhteisön jäsenille.

Lisää mahdollisuuksia luoville ideoille


Jaettavat eurot ovat peräisin Designmuseon yritysyhteisöltä, mutta apurahan jakaa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tukisäätiö. Tukisäätiön toiminnan tavoitteena on edistää kulttuurista, taloudellista ja teollista kehitystä Suomessa.

- Apurahalla halutaan tukea ennennäkemätöntä konseptia, ratkaisua, palvelua tai tuotetta. Kehitysidean tulisi avartaa ymmärrystä taiteen tai muotoilun hyödyntämisestä yrityksissä tai julkisella sektorilla, avaa Aalto ARTSin yrityssuhdepäällikkö Pirita Posti.

Apurahan saajat valitsee raati, johon kuuluu yhteensä viisi edustajaa Design Clubin jäsenyrityksistä, Designmuseosta ja Aalto-yliopistolta. Raati arvioi esimerkiksi ehdotusten liiketoiminnallista potentiaalia.

Lue lisää täältä http://www.designmuseum.fi/fi/events/design-club-apurahalla-tuetaan-suomalaista-muotoilua/

Design Club -apuraha


- Apurahaa voivat hakea maisteritason opiskelijat ja tohtorikoulutettavat Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta, Aalto ARTSista
- 10 000 euroa voidaan jakaa joko yhdelle tai useammalle projektille
- Aalto ARTS on Design Club yritysyhteisön kumppani, joten Design Club -apurahan jakaa Aalto ARTSin tukisäätiö
- Apurahan saajat valitsee raati, johon kuuluu yhteensä viisi edustajaa Design Clubin jäsenyrityksistä, Designmuseosta ja Aalto yliopistostaJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010