Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Teosto starttaa 90-vuotisjuhlavuotensa uudella ilmeellä

4.1.2018

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto r.y.:n perustamisesta tulee 7.3.2018 kuluneeksi 90 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi Teosto uudisti ilmeensä: logon, brändikuvat, värit, graafiset elementit ja fontit. 2.1.2018 käyttöön otettavan uuden ilmeen suunnitteli ja toteutti helsinkiläinen TweedAgency.

Sininen logo

Sininen logo. Kuva: Teosto

Uuden ilmeen keskiössä suomalaiset musiikintekijät


”Tuomme uuden ilmeemme keskiöön entistä näkyvämmin musiikintekijät, sillä he perustivat Teoston 90 vuotta sitten ja heidän kanssaan ja hyväkseen teemme työtä tänäkin päivänä”, kertoo Teoston viestintäjohtaja Jenni Pekkinen.

”Tweedin konseptissa meitä miellytti erityisesti behind the scenes -ajatus ja se, että pystymme raottamaan verhoa musiikin tekijän ammattiin ja musiikin tekemiseen. Tilanne ja ympäristö, missä musiikkia tehdään voi olla hyvinkin askeettinen ja pelkistetty verrattuna näyttävään esittämistilanteeseen. Harva on tullut ajatelleeksi, missä ja miten Kaija Saariahon tai Nightwishin maailman suurimmilla esiintymisareenoilla esitettävä musiikki on syntynyt”, Pekkinen jatkaa.

“Halusimme kuvata valokuvaaja AJ Savolaisen kanssa kymmenen säveltäjää, sanoittajaa ja sovittajaa työnsä äärellä autenttisissa ympäristöissä; juuri siellä kulissien takana, missä syntyy se ainutlaatuinen luova lisäarvo, jonka turvaamiseksi Teosto toimii”, linjaa ilmeuudistuksen pääsuunnittelija Tommi Mustonen TweedAgencysta uuden ilmeen syntyprosessia.

Teoston brandikuva Chisu

Teoston uusi ilme, brandikuvassa musiikintekijä Chisu. Kuva: AJ Savolainen

Ensimmäisissä uusissa brändikuvissa ovat Chisu, Timo Lassy, Tuomas Holopainen, Eija Hinkkala, Noah Kin, Mikko Kuustonen, Leif Segerstam, Anna-Mari Kähärä, Knipi ja Kaija Saariaho.

Tärkeä osa ilmettä on myös musiikin tekijä- ja kustantaja-asiakkaiden nimistä rakentuva graafinen tekstuuri, joka tuo näkyväksi Teoston laajaa ja monimuotoista oikeudenomistajien asiakaskuntaa.

Jämerä uusi logo, energiset värit


Uusi logo

Kuva: Teosto

Teoston uuden logon ensivaikutelmaa hallitsee jämerä määrätietoisuus, mutta läheltä katsottuna logon linjat polveilevat elävästi ja orgaanisesti. “Nimilogo heijastelee luovan työn prosessia. Kaikki on elävää ja jatkuvassa liikkeessä – ainakin kun katsoo tarpeeksi läheltä”, sanoo Tweedin Mustonen.

Logon ja ilmeen pääväri on energinen keltainen, jota tasapainottaa vastavärinä petrooli.

Uusi visuaalinen ilme

Teoston uusi visuaalinen ilme.

Asiakkaille, sidosryhmille ja suurelle yleisölle uudistettu visuaalinen ilme näkyy ensimmäiseksi Teosto.fi-nettisivuilla, verkkopalvelussa ja Teoston some-kanavissa tiistaina 2.1.2018 ja Kampin Huipun ulkoseinällä 3.1. asennettavassa uudessa valomainoksessa. Kaikkiin Teoston palvelukanaviin ja materiaaleihin uusi ilme saataneen jalkautettua tammi-helmikuun aikana.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010