Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

TTT:n ohjelmisto on keväällä kotimainen

11.1.2018

Tampereen Työväen Teatteri satsaa keväällä kotimaiseen ohjelmistoon.

Tammikuussa ensi-iltaan tulevat Sirkku Peltolan käsikirjoittama ja ohjaama uusi kotimainen musikaali Tytöt 1918, Anna Krogeruksen käsikirjoittama Topeliuksen klassikkosatuun perustuva Adalmiinan helmi, ohjaajana Anne Rautiainen sekä hiljattain parhaana uutena näytelmänä Lea-palkittu Veikko Nuutisen käsikirjoittama Pasi Was Here, ohjaajana Milko Lehto. Off-tuotantona on niinikään uusi kotimainen, Anna Ackermanin ja Minna Hokkasen yhdessä kirjoittama näytelmä Vaahtoa! Yhteistyö Tampereen Musiikkiakatemian kanssa jatkuu. Godspell-musikaalissa näyttämön ottavat haltuun opiskelijat.

TYTÖT 1918 ON SUURMUSIKAALI NUORUUDESTA, RAIVOSTA JA RAKKAUDESTA


Tytöt 1918 -juliste

Tytöt 1918 -juliste. Kuva. Kari Sunnari

Uuden kotimaisen musikaalin keskiössä ovat sisällissodassa 1918 Tampereella aseisiin tarttuneet naiskaartilaiset. Puuvillatehtaan tytöt, joiden päivät täyttyvät raskaasta työstä, sydämet isoista ja pienistä unelmista. Ja tempautuivat mukaan historian vääjäämättömään virtaan. Tarina perustuu Anneli Kanton romaaniin Veriruusut sekä muihin arkistolähteisiin. Musikaalin tekijöinä ovat kotimaisen musiikkiteatterin huippunimet käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltola, laulujen sanoittaja Heikki Salo, säveltäjä Eeva Kontu sekä koreografi, akateemikko Marjo Kuusela, kapellimestari Joonas Mikkilä ja äänisuunnittelija Kalle Nytorp. Visuaalisuudesta vastaavat lavastussuunnittelija Hannu Lindholm, pukusuunnittelija Marjaana Mutanen sekä valo- ja videosuunnittelija Eero Auvinen. Musikaalissa on poikkeuksellisen paljon keskeisiä naisrooleja. Näyttämöllä nähdäänkin suuri osa TTT:n tanssivasta ja laulavasta ensemblesta. Musikaalin musiikki julkaistaan äänitteenä myöhemmin keväällä. Yhteistyössä mukana ovat Tanssiteatteri Tsuumi ja Nuorisokuoro Sympaatti. Kantaesitys on 25.1. Suurella näyttämöllä.

ADALMIINAN HELMI LUO PRINSESSAMAAILMAN KOKO PERHEELLE


Topeliuksen rakastettu satu Adalmiinan helmi kertoo prinsessasta, jolla on yllin kyllin kaikkea ja ylikin. Vain yksi häneltä puuttuu. Loistonsa keskellä Adalmiina tuntee itsensä lohduttoman yksinäiseksi, karkaa kotoaan ja katoaa vanhemmiltaan. Kaikki muuttuu, lopulta parhain päin. Työryhmän loihtima lastennäytelmä tarjoaa jännittävän seikkailun ja samalla pohtii rajojen asettamista sekä sitä, mikä elämässä lopulta on kaikkein tärkeintä. Näytelmän on käsikirjoittanut Anna Krogerus. Ohjaus on Anne Rautiaisen, lavastuksen ja pukujen suunnittelu Pirjo Liiri-Majavan, valosuunnittelu Juha Haapasalon ja äänisuunnittelu Kyösti Kallion käsialaa. Adalmiinan roolin tekee Katariina Havukainen (Näty), muut roolit Verneri Lilja, Teija Auvinen, Auvo Vihro, Jukka Saikkonen, Sonja Halla-aho ja Milla Länsiö. Ensi-ilta on 18.1. Eino Salmelaisen näyttämöllä.

PARHAAKSI NÄYTELMÄTEKSTIKSI VALITTU PASI WAS HERE ENSI-ILTAAN


Pasi Was Here

Kuvassa Maija Lang, Janne Kallioniemi, Tommi Raitolehto ja Tuukka Huttunen. Kuva: Kari Sunnari.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n valinta parhaaksi uudeksi näytelmätekstiksi on Veikko Nuutisen kirjoittama Pasi Was Here. Vuosittain jaettava Lea-palkinto julkistettiin 9.1.2018 Lahdessa. Kantaesityskaudellaan KOM-teatterissa Pasi Was Here ylsi yli 26 000 katsojan yleisömenestykseen. Tampereen Työväen Teatterin produktio on järjestyksessään näytelmän toinen, saaden ensi-iltansa Eino Salmelaisen näyttämöllä keskiviikkona 31.1. Milko Lehdon ohjauksena. Lavastussuunnittelusta vastaa Teppo Järvinen, pukusuunnittelusta Paula Varis, valosuunnittelusta Sami Rautaneva ja äänisuunnittelusta Niklas Vainio. Räväkän ja vauhdikkaan esityksen monissa rooleissa nähdään Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Maija Lang ja Tommi Raitolehto.

UUTUUSNÄYTELMÄ VAAHTOA! OSUU #METOO-KESKUSTELUN YTIMEEN


Näyttelijät Anna Ackerman ja Minna Hokkanen ovat molemmat näytelleet Jouko ja Juha Turkan legendaarisen näytelmän Rakkaita pettymyksiä rakkaudesta huorahahmoa Kati Herukkaa. Nyt naiset vaahtoavat pois teatteritradition täydeltä turhaumaa. Kuka naiset teatterissa riisuu ja pukee? Kuka määrää ja määrittää, kuka heitä katsoo – ja miten? Käsikirjoitus, toteutus ja rooleissa Anna Ackerman ja Minna Hokkanen. Valo-, ääni- ja videosuunnittelusta vastaa Antero Huttunen. Kantaesitys 15.3.2018.

GODSPELL - NYKYPÄIVÄN ILOSANOMA SYNTYY YHTEISTYÖNÄ


Godspell-musikaali

Godspell-musikaali. Kuva: Tampereen Työväen Teatteri

Räjähtävää energiaa, huippuosaamista ja uusia kykyjä on luvassa näyttämön täydeltä Godspell-musikaalin saadessa ensi-iltansa 7.3.2018. Positiivisuuden vallankumousta ajavassa teoksessa nähdään kokeneita musiikkiteatterin ja tanssin opiskelijoita Tampereen Musiikkiakatemiasta (TAMK ja Tampereen konservatorio), joka tuottaa esityksen yhteistyössä TTT:n kanssa. Samanlaisessa yhteistyössä ovat syntyneet aiemmin mm. Spring Awakening ja Kolme iloista rosvoa. Godspell on Stephen Schwartzin ja John-Michael Tebelackin luoma Broadway-musikaali, joka perustuu Matteuksen evankeliumissa kerrottuihin Jeesuksen vertauksiin ja jossa soi vetävästi soul, gospel ja r&b. Tarinan rakkauden, anteeksiannon ja välittämisen tärkeydestä ohjaa Jermo Grundström. Suomennos ja koreografia Jyri Numminen, kapellimestari Aleksi Laukkanen, pukusuunnittelu Katri Innanmaa, valosuunnittelu Ville Finnilä, äänisuunnittelu Kyösti Kallio.

TTT-KLUBIN KEVÄTKAUDELLA LUKUISIA STAND UP - JA MUSIIKKIVIERAILUJA


Lähes sadan prosentin täyttöasteen syyskaudella saavuttanut esitys Mars vs. Venus? jatkaa kevätkaudella noin kahdellakymmenellä näytännöllä. Niistäkin ensimmäiset ovat jo loppuunmyytyjä. Ohjelmistossa jatkaa myös toinen yleisön suosikki, Luolamies. Lisäksi kevätvierailuille saapuu kolmesti Ulla Tapanisenuusi komediamonologi Lava-ammuntaa V. Stand up -kauden avaavat 12.1. Ali Jahangiri, Anitta Ahonen ja Tommi Mujunen ja musiikkikauden Vilma Alina 20.1.

SUOSIKKIHAHMOT TATU JA PATU VIERAILEE KELLARITEATTTERISSA


Kellariteatterissa vierailee lastennäytelmä Tatu ja Patu Työn touhussa 20.2.-21.4., jossa tutustutaan työhön ja työn tekemiseen – Miksi sitä tehdään ja missä? Suositusikä on yli 3 vuotta. Tuotanto Linnateatteri.

SYYSKAUDEN ENSI-ILLAT JATKAVAT OHJELMISTOSSA KEVÄÄLLÄ


Suurella näyttämöllä ohjelmistossa jatkavat menestysmusikaali Viulunsoittaja katolla, komedia Kevytkenkäinen nainen ja musiikkikomedia Jykevää on rakkaus: Agents-musiikkikomedia sekä Mauno Peppone Extended. Eino Salmelaisen näyttämöllä jatkavat Luulosairas sekä Presidentti ja tyttö.

Ilmari Saarelaisen tähdittämä kestosuosikki Parasta ennen tekee paluun Kellariteatteriin.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010