Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Kaikki oikein -elokuva tänään 12.1. ensi-iltaan – katso haastattelut ja tunnelmat

12.1.2018

Amusan Jouni Hakkarainen oli paikalla Kaikki oikein -elokuvan pressitilaisuudessa. Myös elokuva tuli nähtyä kutsuvierasnäytöksessä.

Kaikki oikein on tarina kahdesta suomalaisesta taviksesta, Eevi ja Kari Puttosesta, jotka voittavat lotossa 15 miljoonaa euroa. Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin perustuvassa elokuvassa katsotaan, mitä Puttosille tapahtuu lottovoiton jälkeen. Lienee sanomattakin selvää, että raha ei tuo mukanaan pelkästään onnea, vaan se aiheuttaa myös ristiriitoja.

Kaikki oikein lottokuva

Antti Lusuaniemi ja Elsa Saisio. Kuva: Solar Films/Marek Sabogal

Lenka Hellstedin ohjaama ja sekä Hellstedtin että Jenny Dahlströmin käsikirjoittama elokuva toi minulle lämpimät ja myönteiset fiilikset. Kyseessä on kotimainen hyvän mielen elokuva, jossa saa toisinaan nauraakin. Pääosia näyttelevät Elsa Saisio ja Antti Luusuaniemi hoitavat tonttinsa hyvin samoin kuin muukin esiintyjäkaarti.

Viihdyttävä ja pihdeissään pitävä tarina jätti jälkeensä myös kysymyksiä. Selvästi rakastuneen pariskunnan vaikeudet lottovoiton jälkeen nimittäin tuntuivat jokseenkin suurennelluilta. Sen enempää spoilaamatta sanoisin, että eräänlainen erilleen kasvaminen tapahtui mielestäni epärealistisenkin nopeasti – eivätkä Puttoset kovin fiksusti arkeaankaan hoitaneet. Katsojana jäin kummastelemaan, voisiko elokuvan kaltainen tilanne oikeasti olla mahdollinen sellaisenaan. Toisaalta kyseessä on tietenkin ennen kaikkea viihteellinen elokuva, mutta muutama mutka oli mielestäni vedetty vähän turhankin suoraksi.

Pienoisista logiikkapuutteista huolimatta astelin salista silmät kosteina ja onnellisin mielin. Kyseessä on kaunis ja lämminhenkinen elokuva, jota on helppo suositella. Oli katsojalla sitten kestolotto vetämässä tai ei.

Aikanaan lehdistön kuvauspäivästä tekemäni artikkelin ja haastattelut voit katsoa täältä: http://amusa.fi/fin/foorumi/?nid=4181 Tuoreet haastattelut puolestaan löydät alta.

Lenka Hellstedt kuvailee ohjaamistyyliään ja kertoo miten suhtautuu projektiensa menestyksen jännittämiseen
Elsa Saisio kuvailee Lenkan ohjaamistyyliä ja kertoo kuvauksien etenemisestä
Jenny Dahlström kertoo siirtymisestään kameroiden toiselle puolelle ja valottaa käsikirjoituksen jakautumista Lenkan kanssaAnna-Leena Härkönen vastaa kysymykseen siitä, käyvätkö kirjat kaupaksi jo hänen nimellään vai pitääkö joka kerta jännittää erikseenAntti Luusuaniemi oikaisee hänestä aikanaan kirjoitetun otsikon ja kertoo lauluosuuksistaan elokuvassa


Jouni Hakarainen

Jouni Hakarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/MJ-S (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010