Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

AVEKin StepDemo-tuki nuorille tuo virtuaalikesän olohuoneisiin – tukea sai 15 peli- ja musiikkihanketta

18.1.2018

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK myönsi ensimmäistä kertaa jaettavaa StepDemo-tukea yhteensä 15 hankkeelle, joista konseptitukea saivat kymmenen hanketta ja demotukea viisi hanketta.

Uusi peli- ja musiikkisisältöä tukeva määräraha kannustaa nuoria hyödyntämään omaa kulttuurillista osaamistaan ja tuomaan esille heidän näkökulmansa luovassa taloudessa.

Henrietta Jylhä

Henrietta Jylhä. Kuva: Twiter

Tuki kohdistui tarkoituksensa mukaisesti nuorten omistamien yritysten tai alle 29-vuotiaita työllistäville yrityksille ja kulttuurialalla ammattimaista toimintaa harjoittaville yhdistyksille. Hakemuksia tuli ensimmäiseen hakuun odotettua vähemmän, mutta tukipäätökset olivat yksimielisiä. Alueellisesti tuki jakaantui laajasti ympäri Suomea, tuensaajia oli muun muassa Oulusta, Kajaanista, Jyväskylästä ja Tampereelta.

Suurimman demotuen, 15 000 euroa, sai Kajak Gamesin FinSummerVR, jossa Suomen kesän voi kokea omassa huoneessa virtuaalitodellisuuden avulla. Konseptitukea saaneiden joukossa oli muun muassa Henrietta Jylhän Girl, gamer?, jossa pelien maailmaa tarkastellaan naispelaajan näkökulmasta.

”Enemmistö hakemuksista oli pelihankkeita, lisää musiikkiaiheisia hakemuksia kaivataan”, toteaa AVEKin tuotantoneuvoja Milla Moilanen. Musiikkihankkeiden osalta joukossa oli Vivian Reapalun ja työryhmän SYN -mobiilisovellus, jonka avulla kuka tahansa voi luoda elektronista musiikkia. Magia Music & Media Oy:n AV runway tarjoaa kiitoradan nuorille musiikkilahjakkuuksille.

Keskeistä tukimuodolle on sen suuntautuminen nuorille ja sisällön keskittyminen peleihin ja musiikkiin. Hakemusten käsittelyssä asiantuntijoina toimivat kehitysjohtaja Mika Patiala Unity Technologiesta ja soveltavan musiikin lehtori Päivi Takala Sibelius-Akatemiasta.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/MJ-S (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Jutta Jylhä, 18:26 24.1.2018
Hienolta kuulostaa tämä, että Suomessa niin ongelmallisen vahvaa sukupuolten välistä sergeraatiota työelämässä, pyritään purkamaan tukemalla tyttöjen ja naisten vahvaa roolia tulevaisuuden pelimaailmassa. Älykästä, koska siitä hyötyvät kaikki!

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010