Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Uusi kitaratapahtuma Helsinki Tonefest Kulttuuritalolla 10.2.2018

21.1.2018

Helsinki Tonefest esittelee kitaroita, vahvistimia ja huippukitaristeja

Helsingin Kulttuuritalo täyttyy 10.2.2018 kitaroista, vahvistimista, pedaaleista ja huippukitarismista. Ensimmäistä kertaa järjestettävään, kotimaisiin soittimiin ja laitteisiin keskittyville messuille tulee viitisenkymmentä näytteilleasettajaa ympäri Suomea. Messupäivän päätteeksi Kulttuuritalon lavalle nousevat mm. brittiläisen blueskitaran huippunimi Matt Schofield, teksasilainen Jackie Venson sekä kotimaiset taiturit Mikko Kosonen Kosmik 5 -yhtyeineen ja Samuli Federley.

Helsinki Tonefest -juliste

Helsinki Tonefest -juliste

”Huomasimme tällaisen tapahtuman loistavan poissaolollaan pääkaupungistamme, joten päätimme järjestää sellaisen itse”, toteaa hankkeen toinen puuhamies Petri Matero. Toinen taustatekijä Davide Floreno on pitkän linjan ammattimuusikko ja tuottaja, joka on tunnettu mm. Erja Lyytisen bändistä. ”Suomessa valmistetaan maailmanluokan soittimia ja vahvistimia ja haluammekin tällä tapahtumalla esitellä tätä osaamista laajemmalle soittajakunnalle kuin yhden soitinrakentajan resursseilla olisi mahdollista”, Florino sanoo.

Matt Schofield

Matt Schofield. Kuva: Sam Hare

Vaikka tapahtuman pääpaino on kotimaisessa soitinrakentamisessa, mahtuvat mukaan myös maamme suurimmat, kansainvälisiä merkkejä edustavat maahantuojat ja jälleenmyyjät. Sveitsistä paikalle tulee putiikkiefektejä suunnitteleva ja valmistava Greuter Audio.

Näyttelyiden lisäksi tapahtumassa klinikoivat finger style -kitaran maamme ehdotonta huippua edustava Pauli Halme, Anssi Kelan ja Paula Koivuniemen yhtyeistä tuttu vikkeläsorminen Tuomas Wäinölä sekä mm. Robinin yhtyeestä tuttu uuden polven kitaristi Tomas Niemistö.

Maksuttomat messut järjestetään Kulttuuritalolla lauantaina 10.2.

Huippukitaristien iltakonsertti


Iltakonsertin pääesiintyjä Matt Schofield on arvostettu ja tunnustettu brittiläisen blueskitaran perinteen jatkaja. Teknisesti taitava ja tyylitajustaan tunnettu kitaristi yhdistelee soittoonsa bluesia, jazzia ja fuusiosta tuttuja säveliä. Matt Schofield saapuu Suomeen kolmehenkisen yhtyeensä kanssa.

Toinen kansainvälinen esiintyjä on Yhdysvaltojen Teksasista saapuva Jackie Venson, jonka musiikissa yhdistyvät tyylitajuinen kitarismi sekä modernit r&b-henkiset tyylikeinot.

Kotimaista kitaristien kärkikaartia edustavat Mikko Kosonen Kosmik 5 -yhtyeineen sekä virtuoosimainen Samuli Federley.

http://www.tonefest.fi


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010