Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Turun Teatterisäätiö palkitsi näyttelijä Riitta Salmisen ja ohjaaja Lauri Maijalan

21.1.2018

Turun Teatterisäätiö jakoi lauantaina 20.1. näyttelijä Riitta Salmiselle vuoden 2017 tunnustuspalkinnon, joka on suuruudeltaan 15 000 euroa. Salminen palkittiin taiteellisista ansioistaan ja pitkästä urastaan Turun Kaupunginteatterissa.

Riitta Salminen on työskennellyt Turun Kaupunginteatterissa vuodesta 1991 alkaen ja tehnyt siellä uransa aikana noin 60 roolia. Palkitsemisperusteissaan Turun Teatterisäätiö nostaa esiin erityisesti Salmisen roolit näytelmissä Neljän tien risteys, Seili ja Kirsikkapuisto. Nämä kaikki myös Salminen itse lukee uransa tärkeimpien roolien joukkoon. Kevätkaudella 2018 Riitta Salmisen työtä voi ihailla musikaalissa Viimeinen laiva sekä komediassa Dreamteam.

Riitta Salminen

Riitta Salminen. Kuva: youtube.com

Ohjaaja Lauri Maijalalle jaettiin Suomi 100 -juhlavuoden erityispalkinto Seitsemän veljestä -näytelmän ansiokkaasta sovituksesta ja ohjauksesta Turun kaupunginteatterissa. Maijala on onnistunut päivittämään Turussa erityisasemassa olevan suomalaisen klassikon rohkeasti, raikkaasti ja taiteellisesti korkeatasoisesti tämän ajan katsojille. Myös tämän palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Seitsemän veljestä sai ensi-iltansa Turun kaupunginteatterissa 3.11.2017 ja on siitä lähtien pyörinyt täysille katsomoille. Näytelmä jatkaa ohjelmistossa vielä kevätkauden. Tammi- ja helmikuu ovat käytännössä loppuunmyytyjä, ja koko kevään esityksistä on myyty 60 prosenttia. Maijala on aiemmin ohjannut Turussa kolme näytelmää Linnateatterille. Mahdollisesta jatkosta kysyttäessä hän vastaa, että tulee mielellään uudelleen Turkuun ohjaamaan, jos pyydetään.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010