Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Uusi kotimainen musikaali Tytöt 1918 kertoo naiskaartilaisista Tampereella

24.1.2018

Tampereen Työväen Teatterissa saa torstaina 25.1. kantaesityksensä uusi kotimainen musikaali Tytöt 1918. Se sijoittuu 1918 sisällissotaan. Itsenäistymistä seuranneeseen vanhan valtatyhjiöön, joka sai punaisten puolella niin miehet kuin naisetkin tarttumaan aseisiin.

Tarinan keskiössä ovat nämä naiset, joiden kevät haaveineen, rakkauksineen ja töineen keskeytyy kun he tempautuvat mukaan historian virtaan.

Tytöt 1918

Kuva: Tampereen Työväen Teatteri

Musikaalin on käsikirjoittanut ja ohjaa Sirkku Peltola, laulujen sanat on tehnyt Heikki Salo ja musiikin on säveltänyt Eeva Kontu ja koreografi on akateemikko Marjo Kuusela. Live-orkesterin kapellimestari on Joonas Mikkilä. Tarina perustuu Anneli Kannon romaaniin Veriruusut ja arkistolähteisiin.

Valtaosan rooleista tekee TTT:n taitava ensemble. Heidän lisäkseen mukana on neljä tanssijaa Tanssiteatteri Tsuumista sekä Pirkanmaan Musiikkiopiston Nuorisokuoro Sympaatti.

Sirkku Peltola - Anneli Kanto - Heikki Salo - Eeva Kontu
TYTÖT 1918

Musikaali perustuu Anneli Kannon romaaniin Veriruusut sekä lukuisiin muihin naiskaartiaihetta sivuaviin historian lähteisiin.

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola
Sävellys Eeva Kontu
Laulujen sanat Heikki Salo
Musiikin sovitus Mikko Renfors, Eeva Kontu, Joonas Mikkilä
Musiikkituotanto Mikko Renfors
Kapellimestari Joonas Mikkilä
Koreografia Marjo Kuusela
Lavastussuunnittelu Hannu Lindholm
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Pia Kähkönen
Valo-ja videosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Ohjaajan ja kapellimestarin assistentti Niina Alitalo
Koreografin assistentti Timo Saari

Yhteistyössä Tanssiteatteri Tsuumi ja Pirkanmaan Musiikkiopisto, Nuorisokuoro Sympaatti

Orkesterin tuotanto yhteistyössä Eeva Kontu Oy

Rooleissa Petra Ahola, Emmi Kaislakari, Eriikka Väliahde, Marketta Tikkanen (Näty), Petra Karjalainen, Heidi Kiviharju, Kristiina Hakovirta, Suvi-Sini Peltola, Kaisa Hela, Niina Alitalo, Karoliina Vanne, Salla Korja-Paloniemi, Hanna Korhonen, Reetta-Kaisa Iles, Miia Selin, Ola Tuominen, Jari Leppänen, Saska Pulkkinen, Jari Ahola, Mika Honkanen, Samuli Muje, Jyrki Mänttäri, Antti Lang, Juha-Matti Koskela, Sampo Kerola, Timo Saari, Joonas Luomala, Antti Nieminen, Konsta Reuter, Annika Junno, Väinö Muje/Akusti Mänttäri.

Orkesterissa: Joonas Mikkilä/Ville Myllykoski (kosketinsoittimet, kapellimestari), Mikko Renfors/Paavo Malmberg (kosketinsoittimet, perkussiot ja ohjelmointi), Saku Mattila/Jaakko Luoma (kitara), Teemu Broman (basso), Jani Auvinen (rummut), Lotta Laaksonen/Eeva Oksala (viulu) ja Riku Vartiainen/Hanna Kilpinen (sello)

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010