Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Linnateatterin keväässä on Tilanne päällä!

30.1.2018

Linnateatterin Domino-salin ensimmäinen oma ensi-ilta nähdään 1.2.2018. Tilanne on päällä ja suoran tv-lähetyksen kulisseissa sattuu ja tapahtuu. Supersuosittu ”Kreisii Lovee” -tilannekomedia on saamassa ensimmäisen livelähetyksensä, jota harjoitellaan hartaasti.

Mutta miten suora tv-lähetys saadaan hoidettua, kun yksi näyttelijä on kadonnut, toisella on valtava ramppikuume ja kolmannen astma aiheuttaa sellaisia hengenahdistuksia, ettei töistä tahdo tulla yhtään mitään.

Tilanne päällä

Kuva Linnateatteri

Kanta-esityksensä saava Tilanne päällä -komedia on Mika Eirtovaaran käsialaa ja komedian taidoistaan tunnettu mies myös ohjaa teoksen. ”Tänä keväänä pääsemme mukaan suositun sitcom- eli tilannekomedia-ohjelman nauhoituksiin, jotka eivät mene ihan putkeen. Tähän aiheeseen päädyttiin yhdessä teatterinjohtaja Kalle Lambergin kanssa. Olemme molemmat farssien ja komedioiden ystäviä ja meistä tuntui, että saamme juuri tästä aiheesta ja maailmasta aikaan hauskimman mahdollisen esityksen.” Eirtovaara raottaa näytelmän syntyä ja sisältöä.

”Luvassa ei ole kymmenien hahmojen vaihtorumbaa vaan roolit pitävät melko lailla läpi näytelmän. Komediallisuus nousee ihan suoran kuvaustilanteen tuomasta paineesta ja siitä aiheutuvista absurdeistakin käänteistä.” Eirtovaara tarkentaa näyttelijöiden tulevaa koitosta ja jatkaa: ”Harjoituskausi on ollut erittäin tiivis ja hektinen, täynnä luovaa voimaa. Ja sen kautta pääsemme tarjoilemaan yleisölle ennen kaikkea hauskan ja viihdyttävän kokemuksen…ja siinä sivussa myös yllättävän!”

Näytelmän rooleissa nähdään Iikka Forss, turkulaisyleisölle tuttu Tom Petäjä sekä Linnateatterin PikkuDuudsonit sekä Kaaso ja Bestman pulassa -näytelmistä tuttu Ushma Karnani. Alkuperäisessä roolituksessa mukana ollut Markku Keränen joutui henkilökohtaisista syistä jättäytymään sivuun, joten hänen tilallaan lavalla nähdään Joonatan Perälä. Lisämausteena lavalle hyppää myös Riitta Lindroos.

Linnateatterin juhlavuoden ensimmäinen uusi avaus on kevään 2018 ajan Puutarhakadun sisäänkäynnin tiloja somistava Viherlassila. ”Verkostoituminen ja yhteistyön tekeminen Linnateatterin kanssa tuo varmasti positiivista 'pöhinää' puolin ja toisin. Koska molemmilla on yhteinen tavoite tuottaa asiakkaillemme elämyksiä, on tämä myös meille sekä haaste että mahdollisuus.” toteaa yhteistyöstä Viherlassilan kauppiaspuutarhuri Mika Lassila.

Tilanne päällä -komediaa nähdään Domino-salissa vain kevään ajan. ”Päätimme tiivistää tuotantojemme elinkaarta ja näin ollen Tilanne päällä -komediaa nähdään vain 25 esityksen verran. Ja siis vain keväällä 2018. Eli lippuvarausten kanssa kannattaa olla nopea, jottei jää ilman!” kertoo Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg.

Esitykset 1.2.2018 alkaen Domino-salissa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Mika Eirtovaara
Rooleissa Iikka Forss, Tom Petäjä, Ushma Karnani, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroos
Lavastus Peter Ahlqvist
Lavastuksen toteutus Jaana Jussila
Pukusuunnittelu Anniina Kuula
Tarpeisto Kaarina Kopola
Ohjaajan assistentti Riitta Lindroos
Valosuunnittelu Esa Näykki
Äänisuunnittelu Kristian Uusitalo
Maskit ja peruukit Minna Pilvinen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010