Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Meret Oppenheimin ja John Kørnerin näyttelyt avautuvat EMMAssa helmikuussa

1.2.2018

EMMA jatkaa kansainvälisiä modernisteja esittelevää näyttelysarjaansa ja helmikuun 14. päivästä lähtien ovat esillä Meret Oppenheimin Mielen peilit ja John Kørnerin Tripoli - Lambedusa.

Meret Oppenheim, Halsband

Halsband 1945-35. Kuva: EMMA

Meret Oppenheim: Mielen peilit, 14.2. - 12.8.2018


EMMAn kansainvälisiä modernisteja esittelevää näyttelysarjaa jatkava Mielen peilit on laaja katsaus surrealismia uudistaneen Meret Oppenheimin tuotantoon. Meret Oppenheimin (1913–1985) elämästä ja taiteesta välittyvä älyllinen leikkisyys, kokeellisuus sekä feminismi ovat edelleen ajankohtaisia.

Hän naamioi käyttöesineitä, vaatteita, asusteita ja huonekaluja synnyttäen niille yllätyksellisen uuden elämän. Näyttelyssä on mukana teoksia myös Oppenheimin aikalaistaiteilijoilta Ranskan ja Sveitsin surrealistipiireistä (esim. Man Ray ja Daniel Spoerri) sekä valokuvia ja muotokuvia Oppenheimista itsestään. Kokonaisuus on koostettu eurooppalaisista yksityisistä ja julkisista kokoelmista. Näyttelyn tuotannollinen yhteistyökumppani on ARTOMA Art and Cultural Management, Hampuri.

John Kørner: Tripoli – Lampedusa 14.2.– 29.7.2018


EMMA on kutsunut nykymaalaustaiteen uudistajan, tanskalaisen John Kørnerin EMMAn Areena-tilaan. Kørnerin paikkasidonnainen installaatio muuntaa galleriatilan osallistavaksi kokonaistaideteokseksi. Hänen taiteensa ammentaa niin oman aikamme polttavista kysymyksistä, siirtolaisuudesta ja epätasa-arvosta kuin henkilökohtaisemmista identiteettiin, ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Kørnerin lähestymistapa on kuitenkin aina runollinen, avoin ja katsojan mielikuvitusta ruokkiva.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010