Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Christian Rönnbacka: Tuonen korppi

4.2.2018

Käsi – ihmisen käsi – löytyy! Löytäjinä ovat nuoret pojat ja tilanne on suorastaan hyytävä, sellainen, että onneksi en ollut tuon luvun jälkeen siirtymässä ruokapöytään.

Christian Rönnbacka tervehtii lukijaa heti kynnyksellä ottaen hänet tiukkaan otteeseen, eikä päästä irti, ennen kuin Tuonen korppi on loppu. Sittenkin jää sellainen olo, että olisi halunut jatkaa, siinä otteessa.

Komisario Antti Hautalehto on niin lutuinen poliisi, että painii samassa sarjassa Seppo Jokisen komisario Sakari Koskisen kanssa. Lukija ihastuu heti niin järkyttävässä määrin, että ikävän pukkaa päälle, kun kirja on luettu.

Tällä kertaa on siis ruumis, josta ensi alkuun on vain se käsi. Kädelle on löydettävä alkuperä, mistä se on lähtöisin, ja siitä se tarina alkaa ja saa monenmoiset mutkat ja muut murhat, ennen kuin kaikki selviää. Paikkana on Talman kalkkilouhos. Tuonen korpin lukemisen jälkeen ei tee mieli tehdä opintomatkaa sinne.

Christian Rönnbacka on ihan mahtava ihmisten kuvaaja, erilaisten persoonien esillepano on niin herkkää, että väkisinkin tutustuu todella hyvin kirjan henkilöihin. Ihan tarkalleen mummosta pieniin poikiin. Lisäksi poliisit, heidän keskinäinen huumorinsa on niin antoisaa. Kun tarina kuljettaa jännityksen syövereissä, tuo tilannekomiikka pelastaa. Kesken kauheimman tilanteen tirskahtaa hysteerinen hihitys. Eikä mitään kliseisiä vitsejä vaan ihan ehtaa tuoretta juttua.

Tuonen korppi on rakennettu niin kutkuttavasti, että millään ei voi arvata, kuka on kaiken takana ja miksi. Joku vaan tappaa. Ihan kuin olisi jotenkin vaan päässyt vauhtiin. Esimies on yleensä joka paikassa se hiillostaja, joka haluaa heti murhaajan tapetille, ihan niin kuin kukaan muu ei. Komisario Hautalehto tekee parhaansa, erittäin loistavien työkavereidensa kanssa, työajoista piittaamatta ja kyllä – lopussa kiitos seisoo.

En kerro enempää, mutta sen sanon, että säästelin Tuonen korppia kuin vuosikertaviiniä. Kun sain sivullisen, meni koko kirja ja se oli avaamisen arvoista. Siitä jäi pitkä ja viipyilevä jälkimaku. Suositeltava vuosikerta nautittavaksi ja omaan kirjahyllyyn!


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Christian Rönnbacka, Tuonen korppi

Christian Rönnbacka, Tuonen korppi. Crime Time

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010