Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Kovat kotimaiset näyttelijät tähdittävät Lapissa kuvattavaa Elisa Viihde alkuperäissarjaa Ivalo

7.2.2018

Kansainvälisen rikossarjan päärooleissa nähdään ensimmäistä kertaa yhdessä näyttelevät Iina Kuustonen ja Pihla Viitala sekä Jari Virman.

Suomalaisnäyttelijöiden rinnalla sarjan päärooleissa ovat myös nimekkäät saksalaisnäyttelijätMaximilian Brückner ja Clemens Schick sekä islantilainen Joi Johannsson. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään mm. Susanna Haavisto, Inka Kallén, Janne Kataja, Kari Ketonen, Mikko Leppilampi, Taneli Mäkelä ja Maria Ylipää. Ivalo-sarjaa kuvataan tänä keväänä Inarin ja Utsjoen jylhissä ja lumisissa maisemissa, kovissa pakkaslukemissa.

Clemens Schick

Clemens Schick. Kuva: Yellow Film & TV

Ivalo (Arctic Circle) on Elisa Viihteen tähän mennessä mittavin alkuperäissarjatuotanto ja se on ehtinyt keräämään jo kansainvälistäkin huomiota. Moniulotteisen rikossarjan tapahtumat sijoittuvat Suomen Lapin jäisiin maisemiin.

Iina Kuustonen ja Maximilian Brückner

Iina Kuustonen ja Maximilian Brückner. Kuva: Yellow Film & TV

Tarina alkaa, kun suomalainen paikallispoliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) löytää erämaamökistä tajuttoman ja kahleissa olevan naisen, jonka verinäytteestä löytyy hengenvaarallinen virus. KRP alkaa johtaa murhatutkinnaksi laajenevaa tapausta ja saksalainen virologi Thomas Lorenz (Maximilian Brückner) määrätään Lappiin poliisin avuksi tutkimaan tartunnan saaneita. Nina käsketään auttamaan Thomasia virustutkinnassa ja pian he huomaavat olevansa keskellä epätavallista rikostutkintaa, joka lopulta pakottaa heidät toimimaan myös lain rajojen ulkopuolella.

Sarjan näyttelijäkaarti on vakuuttava. Kotimaisista näyttelijöistä päärooleissa nähdään suomalaista poliisia Nina Kautsaloa esittävä Iina Kuustonen, tämän kolhuja elämässään kokenutta siskoa Maritaa esittävä Pihla Viitala ja väkivaltaista Raunolaa näyttelevä Jari Virman. Sarjan keskiössä ovat myös Maximilian Brücknerin esittämä biolääketieteeseen erikostunut lääketieteen tohtori Thomas Lorenz, Clemens Schickin näyttelemä lääkefirman johtaja Marcus Elben ja Joi Johannsson ammattisotilas Jens Mathiesenin roolissa.

Pihla Viitala ja Iina Kuustonen

Pihla Viitala ja Iina Kuustonen. Kuva: Yellow Film & TV

Ivalon muissa keskeisissä rooleissa ovat Janne Kataja Ivalosta kotoisin olevana paikallispoliisina, Taneli Mäkelä paikallisena poliisipäällikkönä, Kari Ketonen kivikasvoisena KRP-päällikkönä, Susanna Haavisto Ninan äitinä ja Maria Ylipää Thomaksen vaimona. Mikko Leppilammella on sarjassa rooli Nina Kautsalon ex-miehenä. Inka Kallén esittää KRP:n poliisia ja Kari Hietalahti on paikallinen rikollinen.

Suomalais-saksalaisena yhteistuotantona toteutettava kymmenosaisen rikossarjan ohjaa Hannu Salonen. Sen tuottavat Pohjoismaiden suurin indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä yksi Euroopan suurimmista tuotantoyhtiöistä Bavaria Fiction. Ivalo-sarjan kuvaukset alkoivat viime vuoden lopulla.

Ivalon maailman ensi-ilta on Elisa Viihteessä loppuvuodesta 2018. Ivalon kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen Lagardère Studios Distribution, joka on alan keskeinen toimija Euroopassa. Sarjan kansainvälinen nimi on Arctic Circle.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010