Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Ornamon Teosmyynti tarjoaa jälleen uniikin designin ja taidekäsityön helmiä

7.2.2018

Suomalaisen uniikin designin ja taidekäsityön myyntinäyttely 10.–18.3.2018. Ornamon Teosmyynti on oiva paikka tehdä taideostoksia omaan kotiin, yritykseen tai julkisiin tiloihin.

Graffitiryijy, keraamisia kyyneleitä, taidokasta nykylasia, puisia eläinveistoksia ja nykyaikainen seinälautassarja. Teollisuustaiteen Liitto Ornamon vuosittainen Teosmyynti kokoaa maaliskuussa satoja taideteoksia Helsingin Kaapelitehtaan Puristamoon.

Oramo Teosmyynti 2017

Ornamon Teosmyynti 2017. Kuva: Ornamo

Esillä on uniikkeja esineitä, pienoisveistoksia, koruja, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta niin tutuilta kuin uusiltakin muotoilijoilta ja taiteilijoilta. Taiteen hankkiminen Teosmyynnistä on helppoa ja vaivatonta, tervetuloa ostoksille!

Mukana on teoksia noin sadalta taiteilijalta ja muotoilijalta, joukossa mm. Arni Aromaa, Seppo Koho, Leena Kouhua, Yasushi Koyama, Lilli Putti ja Harri Syrjänen. Näyttelystä voi bongata myös uusia tekijöitä vakiintuneiden nimien rinnalla.

Näyttelykokonaisuus elää koko Teosmyynnin ajan, sillä taiteilijat tuovat uusia teoksia myytyjen tilalle.

Teoksen voi myös ostaa korottomalla osamaksulla. Teosmyynti on vakiinnuttanut asemansa keräilijöiden keskuudessa, joista moni tulee Kaapelille etsimään nuoria kykyjä. Teosmyynnistä kartutetaan myös arvostettuja taidekokoelmia, kuten Valtion taidekokoelmaa. Teosmyynnin suojelijana toimii tänä vuonna Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto.

Teosmyynnin galleristina jo vuosia toiminut korutaiteilija Clarice Finellin mukaan perinteiset tekniikat ovat nousseet taas pinnalle. ”Erilaisten kierrätysjuttujen lisäksi taiteilijat ovat taas keskittyneet enemmän niihin materiaaleihin, joita ovat opiskelleet tai tehneet jo pidemmän aikaa. Ryijyt ovat jälleen suosittuja. Totta kai tekstiilitaiteessa, mutta esimerkiksi keramiikkateoksissakin on nähty ryijymäistä pintaa. Muutkin perinteiset tekniikat ovat pinnalla ja sen myötä hyvä tekninen ja taiteellinen laatu, joka kestää aikaa.”

Missä mennään, uniikki design ja taidekäsityö? Clarice Finell vetämässä opastuskierroksessa tutustutaan Teosmyynnin helmiin kahtena sunnuntaina 11.3. ja 18.3.

Ornamon Teosmyynti 10.–18.3.2017

Kaapelitehtaan Puristamo, Tallberginkatu 1 C, Helsinki. Avoinna arkisin klo 12–18, la–su klo 11–17. Vapaa pääsy

Koko osallistujalista löytyy täältä: ornamo.fi/fi/teosmyynti

Tutustu Teosmyynnin taiteilijoihin ja muotoilijoihin täällä: finnishdesigners.fi/tapahtuma

Facebook: facebook.com/1690179957709091


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010