Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Lauri Maijalan ohjaus Veriruusut ensi-iltaan KOM-teatterissa

7.2.2018

Veriruusut perustuu Anneli Kannon samannimiseen romaaniin ja sen on sovittanut ja ohjannut näyttämölle Lauri Maijala, joka on yksi oman sukupolvensa kiitetyimpiä ohjaajia.

”Anneli Kannon vuonna 2008 ilmestynyt romaani on mielestäni moderni klassikko. Se on voimakas kertomus nuorista aseisiin tarttuneista työläisnaisista, jotka olivat oman aikansa alinta kastia sukupuolensa ja yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.

Veriruusut, Matias Putus

Maalaus Matias Putus. Kuva: KOM-teatteri

Niin kuin Kannon kirja, myös KOM-teatterin esitys pyrkii osaltaan kirjoittamaan suomalaisen naisen, monesti vaiettua tai väheksyttyä, historiaa näkyväksi. Se on vimmainen esitys ystävyydestä, toiveista, vihasta ja vapauden kaipuusta.” kertoo ohjaaja Lauri Maijala.

Veriruusuissa nähdään joukko hienoja näyttelijöitä: Jussi-palkittu Oona Airola, muusikkonakin tunnettu Antti Autio, Vilma Melasniemi, Juho Milonoff, Helmi-Leena Nummela, Inka Reyes (TeaK), Niko Saarela, Ursula Salo, Saga Sarkola (Näty) ja Eeva Soivio.

Veriruusut-esityksen pukusuunnittelun on tehnyt viisinkertainen Jussi-voittaja Tiina Kaukanen ja sen lavastaa Markku Pätilä.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010