Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Kansallismuseo lanseeraa Suomen ensimmäisen digitaalisen ”elävän maalauksen”

8.2.2018

Virtuaalitoteutuksen lähtökohtana on ollut tehdä historiasta elävää ja mielenkiintoista. Nyt toteutetussa VR-toteutuksessa ihminen voi astua sisälle R. W. Ekmanin tauluun “Keisari Aleksanteri II julistaa vuoden 1863 säätyvaltiopäivät avatuiksi” ja keskustella keisarin ja eri säätyjen edustajien kanssa. Hän pääsee myös kokemaan entisen keisarillisen palatsin eli nykyisen Presidentinlinnan peilisalin.

Toteutus on esillä näyttelyosiossa, jonka teemana on 1860-luvun Suomi Venäjän autonomisena suuriruhtinaskuntana. Tilassa on esillä mm. keisarin valtaistuin, Aleksanteri II:n muotokuva ja takki, suomalaisten vaikuttajien muotokuvia ja ensimmäiset Suomen rahat.

Keisari Aleksanteri II avaa säätyvaltiopäivät

Robert Wilhelm Ekman, Keisari Aleksanteri II avaa säätyvaltiopäivät keisarillisen palatsin Valtaistuinsalissa 1863, 1863, öljy kankaalle, 290 x 410 cm, Suomen ritaristo ja aatelisto, Ritarihuone. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Toteutuksen tarkoitus on rakentaa vuoropuhelu autenttisten museoesineiden ja digitaalisesti tuotetun maailman välille niin, että kävijälle syntyy todentuntuinen tunne todelliseen historian tapahtumaan siirtymisestä.

Esineiden yhteyteen saadaan siten rakennettua kävijäkokemusta laajentava todellinen käyttötilanne. Kehittyvä teknologia tekee myös kulttuurikohteista lähitulevaisuudessa yhä digitaalisempia. Kansallismuseon viime vuonna uudistetuissa perusnäyttelyissä moderni teknologia on jo vahvasti sisällöissä mukana.

Virtuaalitodellisuuden on toteuttanut Zoan Oy. Zoan on Suomen suurin virtuaalitodellisuusstudio, jonka missio on olla rakentamassa Suomesta maailman virtuaalisinta yhteiskuntaa.

Yhteistyökumppaneita sisällöntuotannossa ovat olleet Presidentinlinna ja Ritarihuone.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010