Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Petri Laaksoselle kirkkotaiteen Engel-palkinto

11.2.2018

Laulaja, säveltäjä Petri Laaksonen on saanut kirkkotaiteen Engel-palkinnon. Palkinnon myöntää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto.

Petri Laaksosen monipuolinen musiikki on rikastuttanut maamme ja kirkkomme musiikkielämää. Laaksonen tuli vuonna 1994 tunnetuksi Täällä Pohjantähden alla -klassikkosävelmästä. Sen myötä hänen musiikkinsa on tullut tutuksi koko Suomen kansalle ja koskettanut eri kansankerroksia jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

Petri Laaksonen

Kuva: Aamuset

”Olen halunnut tehdä musiikkia, jolla olisi merkitystä. Sellaista, joka rakentaa ja puhuttelee kuulijaa. Tämä palkinto on hieno tunnustus tehdystä työstä”, Laaksonen sanoo.

Petri Laaksonen tekee yhteistyötä muun muassa Kirkon Ulkomaanavun, Yhteisvastuukeräyksen ja useiden kirkollisten järjestöjen kanssa.

Tuomiorovasti Matti Poutiainen luovutti palkinnon sunnuntaina 11.2.2018 jumalanpalveluksen jälkeen tuomiokirkon kryptassa.

Kirkkotaiteen Engel-palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa symbolitutkija Liisa Väisänen, valotaitelija Mikki Kunttu ja elokuvaohjaaja Klaus Härö.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto myöntää Kirkkotaiteen Engel-palkinnon taiteilijalle tai yhteisölle, joka on ansioitunut kirkkotaiteen alalla tai kirkkotilan rikastuttamisessa. Palkinto on myönnetty aiemmin 18 kertaa. Kirkkotaiteen Engel-palkinto perustettiin vuonna 1990, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta Helsingin tuomiokirkon suunnittelijan Carl Ludvig Engelin kuolemasta.

Engel-palkinnon aiemmat saajat:
symbolitutkija Liisa Väisänen
valotaiteilija Mikki Kunttu
elokuvaohjaaja Klaus Härö
tekstiilitaiteilija Päikki Priha
valokuvaaja Seppo J.J. Sirkka
Cantores Minores -poikakuoro
tekstiilitaiteilija Maija Lavonen
sinfoniaorkesteri Vivo
oopperalaulaja Eero Erkkilä ja professori Tapani Valsta
gospelmuusikko Jaakko Löytty
arkkitehti Tuula Mäkinen
kuvataiteilija Riikka Juvonen
näyttelijä Matti Ranin
runoilija Lauri Otonkoski
professori Vilhelm Helander
entisöijä Jorma Pulla
Lasten Keskus ry.
kirjailija Anna-Mari Kaskinen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010