Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Uudessa Loikka3-tanssielokuvahankkeen tuotannossa raikuu nauru

12.2.2018

Loikka Kontakti, Suomen elokuvasäätiö, AVEK - Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus ja Yle ovat valinneet kolmannen tanssielokuvahankkeen.

Loikka Kontakti, Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Yle hakivat loppuvuodesta 2017 tanssielokuvan Loikka3 -tuotantohankkeeseen ehdotuksia noin 5–8-minuuttisen tanssielokuvan tuotantoon. Loikka3-tanssielokuvahankkeeseen saapui ehdotuksia määräaikaan mennessä 16 kappaletta. Tärkeinä kriteereinä pidettiin elokuvan sisällön puhuttelevuutta, koreografian ja elokuvailmaisun sulavaa yhdistymistä sekä omintakeista näkemystä.

Gilles Jobin

Gilles Jobin. Kuva: loikka.fi

Tuotantoon on valittu ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman ja koreografi Jyrki Karttusen teos HaHaHa. HaHaHa on tanssielokuva tehokkaasta tehtaasta, jonka työntekijät purkittavat massatuotantona kolkkoa naurua. Eräänä päivänä yhden työntekijän oikea, vapaa nauru karkaa kuitenkin valvonnan ohi markkinoille. Tästä seuraa vallankumous. Elokuvan tuottaa Mete Sasioglu, Sons of Lumiere -tuotantoyhtiöstä. Elokuva saa yhteensä 55 000 euron rahoituksen.

Loikka3

Kuvassa vasemmalta oikealle Mete Sasioglu, Samuli Valkama ja Jyrki Karttunen. Kuva: google.fi

Elokuvantekijät ovat ansioituneita omalla alallaan ja heidän yhteistyö sekä motivaationsa elokuvan tekemiseen vakuuttivat raadin valintaprosessissa. Rahoituksen pyrkimys on tarjota mahdollisuus ilmaisun kehittämiseen ja tuottaa sellaista sisältöä, joka herättää kiinnostusta perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin. Tuotantotuki mahdollistaa ammattimaisen toteutuksen tanssielokuvalle ja siten nostaa kotimaisen tanssielokuvan tasoa ja tunnettuutta.

Elokuvan valmistuu vuoden 2019 Loikka-festivaalille ja myöhemmin elokuva esitetään Ylellä. Loikka tanssielokuvafestivaalin kansainvälisen verkoston myötä elokuva saa myös kansainvälistä levitystä.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010