Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

TTT:n syksyssä Billy Eliot -musikaali sekä kotimaisia ja kansainvälisiä kantaesityksiä

14.2.2018

Tampereen Työväen Teatterin runsaasti uutuuksia sisältävä syksyn ohjelmisto on nyt julkaistu!

Billy Eliot -musikaalin juliste

Kuva: Tampereen Työväen teatteri

Tulossa on seitsemän ensi-iltaa. Aiemmin julkaistun Billy Elliot –menestysmusikaalin lisäksi Suurella näyttämöllä saa Suomen kantaesityksensä virtuoosimaisia näyttelijäntaitoja ja lavastajan nokkeluutta vaativa hittikomedia Tämä on ryöstö! – komedia pankkiryöstöstä (The Comedy About a Bank Robbery) suoraan Lontoosta. Alkuperäistekijöinä Suomessakin nähdyn Näytelmä joka menee pieleen -huipputiimi Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields, nyt ohjaajana Tommi Auvinen. Eino Salmelaisen näyttämölle on tulossa peräti kolme uutta kotimaista kantaesitystekstiä. The Nether on Netflixistäkin tunnetun käsikirjoittajan Jennifer Haleyn palkittuun tekstiin perustuva ja virtuaalitodellisuuden uhkiin paneutuva jännitysdraama, jonka ohjaa Tiina Puumalainen. Ajankohtainen ja ihmisellinen Pässi on Sirkku Peltolan uusin käsikirjoitus ja ohjaus. Seija Holma on käsikirjoittanut yhdessä ohjaaja Tommi Auvisen kanssa Junnu Vainion lauluihin perustuvan Vanhoja poikia räätälöidysti komedian tähtinäyttelijöitä ajatellen. Kellariteatteriin tuomme Mika Ripatin kotimaisen komedian Vakavuusongelma, joka kertoo ihmisistä työssä. Ohjaus on Aleksis Meanyn, joka nimitettiin Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoon elokuussa 2017. TTT-Klubin komediauutuus on tamperelaisen tv-käsikirjoittaja Anne Prokofjeffin kahden naisen vauhdikas ja viihdyttävä karaokeshow Kuumia aaltoja, jonka ohjaa Tiina Brännare. Kimaltelevana pikkujouluherkkuna ShoWhat - 20 vuotta tähtinä tuo drag show'n Suurelle näyttämölle.

TÄMÄ ON RYÖSTÖ! ON NOPEA JA UPEA KOMEDIAHITTI SUORAAN LONTOOSTA

Kesä 1958. Tammerkosken pankin suojissa on mittaamattoman arvokas timantti. Pakojalalla oleva roisto aikoo kähmiä timantin itselleen. Hänen apunaan on vähemmän välkky apuri, viekas tyttöystävä – ja huoltomies. Komedian rullatessa joutuu parikin kertaa hieraisemaan silmiään. Kuka on kuka ja kuka pettikään ketä? Ja kuka näistä kaupungin kaikista roistoista lopulta kaappaa timantin? Tämä on ryöstö! – komedia pankkiryöstöstä (The Comedy About A Bank Robbery) tekijät ovat Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields.Tampereella tapahtuvaksi sovitetun tekstin on suomentanut Mikko Koivusalo.

Tämä on ryöstö

Tämä on ryöstö. Kuva: Kuva Kari Sunnari

Ohjaaja on Tommi Auvinen, vaativan lavastussuunnittelun tekee Hannu Lindholm, koreografi on Jouni Prittinen, musiikin sovittaa Joonas Mikkilä, puvut suunnittelee Jaana Aro, valot Sami Rautaneva ja äänet Jarkko Tuohimaa. Rooleissa ovat Petra Ahola, Heidi Kiviharju, Janne Kallioniemi, Verneri Lilja, Samuli Muje, Saska Pulkkinen, Tommi Raitolehto, Tom Lindholm, Puntti Valtonen, Juulianna Mäkelä ja Osku Ärilä. Olisi kerta kaikkiaan rikollista missata tämä! Suomen kantaesitys on 6.9. Suurella näyttämöllä.

MUSIKAALI BILLY ELLIOT SUUREMPANA KUIN KOSKAAN SUOMESSA

Billy Elliot on syksyn odotetuin musikaalitapaus. Se saa ensi-iltansa Suurella näyttämöllä 18.10. Lipuista on jo tässä vaiheessa varattu ennakkoon yli puolet. Lee Hallin kirjoittamaan tarinaan perustuva, palkittu musikaali on valloittanut maailmalla jo 12 vuotta. Tarinaa siivittää Elton Johnin musiikki. Musikaaliin koe-esiintymisistä valitut kuusi poikaa ovat treenanneet Billyn nimiroolia ja toista keskeistä poikaroolia Michaelia varten jo vuoden 2017 alusta asti. Syksyllä 2018 nämä pojat, 22 tanssivaa tyttöä, kaivosmiehet ja koko kaupunki – yhteensä hurjat 55 henkilöä – valtaavat energiallaan, taidoillaan ja sydämellään yhden Suomen suurimmista musikaalinäyttämöistä.

Ohjaaja Samuel Harjanne kertoo tunnelmista nyt: ”Harjoitukset käynnistyivät vauhdilla muutama viikko sitten. Koko 55-henkinen työryhmä tapasi toisensa ensimmäistä kertaa. Lasten iloinen olemus on tarttuvaa ja olemme jo nyt ällistyneitä lapsitähtiemme tasosta ja omaksumiskyvystä. He työskentelevät ahkerasti, heittäytyvät täysillä ja itkettävät meitä aikuisia osaamisellaan päivittäin. Tästä on tulossa jotain erityistä meille kaikille ja emme malta odottaa että saamme jakaa kaiken tämän katsojien kanssa syksyllä”. Billy Elliotin rooleissa vuorottelevat Osku Perkiö, Jiri Rajala ja Simo Riihelä ja Michael Caffreyn rooleissa Nuutti Kerppilä, Ilmari Kujansuu ja Juho Mönkkönen. Pienen Debbie Wilkinsonin roolissa vuorottelevat Mesihelmi Mänttäri ja Leila Ristimäki. Muissa rooleissa Jyrki Mänttäri, Eriikka Väliahde, Kristiina Hakovirta, Jussi Pekka Parviainen, Jari Leppänen, Petra Karjalainen, Riku Lehtopolku/Jukka Kontusalmi, Juha Antikainen, Antti Kerosuo, Konsta Reuter, Juha-Matti Koskela, Tommi Rantamäki, Anssi Valikainen, Mika Honkanen, Mikko Jokinen, Arne Nylander, Jouko Enkelnotko, Lauri Ketonen, Julius Martikainen, Teemu Sytelä, Laura Virtala, Annamaria Karhulahti, Soile Ojala, sekä 21 tanssikoulun tyttöä esittävää nuorta tyttöä. Koreografi on Jari Saarelainen, steppinumeroiden apulaiskoreografi Riku Lehtopolku, kapellimestarit Joonas Mikkilä/Tony Sikström, lavastussuunnittelija Jyrki Seppä, pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava, äänisuunnittelija Kalle Nytorp ja valosuunnittelija Juha Haapasalo.

TULEVAISUUDEN IDENTITEETTEJÄ JA VIRTUAALITODELLISUUDEN UHKIA TUTKITAAN THE NETHER -NÄYTELMÄN SUOMEN KANTAESITYKSESSÄ

Kuka olisit, jos saisit olla kuka tahansa, millainen tahansa? Mitä tekisit, jos kaikki olisi sallittua - eikä kukaan ei saisi tietää? Näitä kysymyksiä herättelee USA:ssa parhaana uutena näytelmänä palkittu The Nether, joka saa Suomen kantaesityksensä Eino Salmelaisen näyttämöllä 31.8. Esitys sijoittuu lähitulevaisuuteen, virtuaalitodellisuuksien verkostoon, jossa käyttäjä pääsee yksityisesti toteuttamaan salaiset mielihalunsa. Kaikkein pimeimmätkin. Onko itse valittu identiteetti vapauttava tie todelliseen minuuteen vai koukuttavaa todellisuuspakoa? Entä missä kulkevat kuvitelmien rajat? Mikä on rikoksen nimi, kun teoilla ei ole mitään seurauksia todellisuudessa? Vai jättävätkö ne lopulta sittenkin aina jäljen?

Myös Netfllix-sarjojen käsikirjoittajana tunnettu Jennifer Haley nostaa rohkeasti esiin aikamme moraalikysymyksiä kiehtovan jännitysdraaman keinoin. Hänen scifi-thrilleriensä aiheita ovat uuden teknologian mahdollisuuksien luomat houkutukset ja haasteet, ihmisen identiteetti ja ikuinen kaipuu kohtaamiseen. The Netherin huippumodernin toteutuksen TTT:ssä ohjaa Tiina Puumalainen, lavasteet suunnittelee Teppo Järvinen, puvut Paula Varis, valot Eero Auvinen ja äänet Niklas Vainio. Rooleissa nähdään Jari Ahola, Suvi-Sini Peltola, Pentti Helin, Juha-Matti Koskela ja Sonja Halla-aho. Suosittelemme esitystä vähintään 16-vuotiaille.

SIRKKU PELTOLALTA UUSI NÄYTELMÄ, TUIRE SALENIUS PALAA NÄYTTÄMÖLLE

Sirkku Peltolan uusin näytelmä Pässi kantaesitetään 9.10. Eino Salmelaisen näyttämöllä. Teos kertoo tämän hetken suomalaisista, kainuunharmaspässistä ja paperittomasta Bagdadin filharmonikkojen sellististä. Luvassa on jälleen henkilöhahmoja, joita ei voi heltymättä katsoa. Roolityöhön palaa eläkepäiviltään Tuire Salenius liittyen mukaan Samuli Mujeen, Tommi Raitolehdon, Aimo Räsäsen, Miia Selinin ja Auvo Vihron rinnalle.

Ihmisellisessä kertomuksessa nähdään mm. letkautteleva joka paikan yrittäjä Leksa Hiironen, avioeroaan sureva ja tytärtään kaipaava liikekumppani Hebu Kaseva, romanssista raskaaksi tullut ja neuvoton kieltenopettaja Anita Ailio, polvivaivainen mutta sydämellinen tilan emäntä Hellä Ailio, kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut irakilainen sellisti Damir sekä toiveikas Jokke-pässi. Hellä Ailion maatilalla humanitäärisenä operaationa alkava peltikaton remontti yhdistää hetkeksi kovin erilaiset ihmiset, jotka tarvitsevat toisiaan. Sirkku Peltola ohjaa oman käsikirjoituksensa. Lavastus on Hannu Lindholmin, puvut Marjaana Mutasen, valot TJ Mäkisen ja äänet Kyösti Kallion suunnittelemat.

VANHOJA POIKIA - SAIMAAN SAARESSA MIEHET, UNELMAT JA JUNNU VAINION LAULUT

Tommi Auvisen ja Seija Holman käsikirjoittama ja Juha Vainion lauluja sisältävä Vanhoja poikia saa kantaesityksensä 6.11. Eino Salmelaisen näyttämöllä. Neljä miestä tuulisella Saimaan saarella, muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä. Usein huiman hauskasti, yhtä usein kömpelön karheasti. Nokipannukahvi on tulilla, kuppinsa pohjalle on lupa kaataa pienet plöröt, kukaan ei kiellä eikä kehota. Miehet kuljettavat tarinaansa parinkymmenen Junnun laulun voimin, huumori ja haikeus lyövät komeasti kättä. Ja jossain kääntää norppakin kylkeään.

Vanhoja poikia

Vanhoja poikia. Kuva: Kari Sunnari

Vanhoina poikina nähdään Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen. Maanläheisen musiikin mestarit, Antti Paalanen ja Kiharakolmio-yhtye, soittavat esityksissä livenä. Ohjaus on Tommi Auvisen.

KUUMIA AALTOJA ON TTT-KLUBIN SYYSKAUDEN UUSI TUOTANTO

Hävyttömän hauska karaokeshow Kuumia aaltoja on syksyn uutuustuotanto TTT-Klubilla. Ensi-iltaa juhlitaan 5.9. Käsikirjoittaja Anne Prokofjeff on luonut viihdyttävän ja vauhdikkaan tarinan kahdesta keski-ikäisestä naisesta, jotka tapaavat sattumalta baarissa ja innostuvat laulamaan yhdessä. Samalla he keskustelevat naiseudesta, eroista, muutoksista, miehistä, mokailun lahjasta, laastarisuhteista. Otetaan vielä kaksi tuoppia ja pariselfie! Yleisö saa laulaa esityksessä mukana aina kun siltä tuntuu, listalla mm. kappaleet Vanha nainen hunningolla, Peto on irti ja Vapaa. Esityksen ohjaa Tiina Brännare, rooleissa Kristiina Hakovirta ja Karoliina Kudjoi, lavalla mukana myös live-muusikko.

VAKAVUUSONGELMA ON KOTIMAINEN KOMEDIA IHMISISTÄ TYÖSSÄ

Työmaalla Lintupuistossa tökkii kaikki. Viemärikaivot eivät asetu, putket painuvat ja linjat ovat pielessä. Vakautettu maa ei olekaan vakaa. Ihan kuin tällä entisellä suoalueella olisi oma tahto. Koko maailmassa ei tunnu olevan enää järkeä. Ja taustalla häämöttää vielä suuria muutoksia. Yksityistämistä, yhtiöittämistä, menetettyjä elämiä. Vakavuusongelma on uusi kotimainen komedia, joka tarkastelee maailmaa henkilöidensä näkökulmasta rehellisesti, mutta rakastavasti. Käsikirjoittaja Mika Ripatti kertoo olevansa ensisijaisesti Helsingin kaupungin rakentamispalvelun Staran putkenlaskijaryhmän etumies. Ja vasta toissijaisesti tuottelias näytelmäkirjailija sekä tv- ja elokuvakäsikirjoitusten tekijä (mm. Sydänjää ja Nousukausi). Ohjaaja on Aleksis Meaney, lavastus- ja pukusuunnittelija Perttu Sinervo sekä valo- ja äänisuunnittelija Ville Finnilä. Rooleissa Jaana Oravisto, Emmi Kaislakari, Eriikka Väliahde, Matti Pussinen-Eloranta, Mika Honkanen, Jari Leppänen, Jukka Saikkonen ja Konsta Laakso. Ensi-ilta on 4.9. Kellariteatterissa.

SHOWHAT – 20 VUOTTA TÄHTINÄ TUO DRAG SHOW’N SUURELLE NÄYTTÄMÖLLE

Pikkujoulukauden säihkyvin show nähdään nyt isompana ja näyttävämpänä kuin koskaan! Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee pakkaavat paljettimekkonsa ja peruukkinsa ja saapuvat Tampereelle upean 20-vuotisjuhlashow’n voimin, jonka avulla syksyn pimeys ja harmaus takuulla voitetaan. Luvassa on hersyvää huumoria, mukaansa tempaavaa musiikkia, häikäiseviä asuja ja visuaalista ilotulitusta, jollaista ei ole TTT:ssä ennen nähty. Esitykset 30.11.-1.12.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010