Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Rakastettu oopperaklassikko La Bohème palaa Tampereen Oopperaan 40 vuoden jälkeen!

16.2.2018

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähdään Giacomo Puccinin La Bohème. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9.2.2019.

Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978. Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen. Rooleissa nähdään muun muassa maan menestyneimpiin sopraanoihin lukeutuva Helena Juntunen, Staatsoper Unter den Lindeniin kiinnitetty baritoni Arttu Kataja, kotimaisissa kantaesityksissä viime vuonna hurmannut baritoni Waltteri Torikka ja Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittanut sopraano Suvi Väyrynen. Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido. Tampere-talon kanta-asiakasmyynti oopperaan alkaa perjantaina 16.2. klo 9. Yleiseen myyntiin liput tulevat maanantaina 19.2. Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-palvelussa.

La Bohème lehdistökuva

La Bohème lehdistökuva. Kuva: Jussi Ratilainen

”La Bohème on oopperataiteen klassisia perustarinoita, ja siinä kuvataan unohtumattomasti traagista rakkautta. Meidän tulkintamme lähtee liikkeelle toiveikkuudesta ja nuoruuden riemukkuudesta. Tarinan nuorukaiset elävät huolettomina itseensä keskittyen ja vastuuta karttaen, kunnes rakastetun äkillinen kuolema paljastaa elämän julman lain. Yhtäkkiä nuoret tulevat tuntemaan elämän haurauden, sen arvon ja todellisen rakkauden syvyyden. Oopperamme käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa”, kertoo ohjaaja Kari Heiskanen. ”Tuomme kauniin tulkintamme 1950–60-luvun taitteen värikkääseen Pariisiin. Tuo ajankohta on samaan aikaan moderni ja eksoottinen, ja vaikka se on monille meistä täysin tunnistettava, siinä on silti menneen maailman kauneutta”, jatkaa Heiskanen.

Ompelijatar Mimin pääroolin Tampereen Oopperan produktiossa laulaa sopraano Helena Juntunen. ”La Bohèmen hienous piilee siinä, että sen tarina ja henkilöt ovat tosia ja aitoja ajasta ja paikasta riippumatta. Kun uskaltaa heittäytyä rakkauteen, ottaa siinä myös ison riskin – se on minulle tämän oopperan ydinsanoma”, kertoo Juntunen. Mimin rooli on keskeinen Juntusen elämässä: hän on esittänyt Mimiä oopperaproduktioissa kolmesti aiemmin ja on nimennyt myös oman tyttärensä Mimiksi.

Mimi, Helena Juntunen.

Mimi, Helena Juntunen. Kuva: Heikki Tuuli.

Tampereen Oopperan La Bohème -produktion rooleissa nähdään muun muassa sopraano Helena Juntunen (Mimi), sopraano Suvi Väyrynen (Musetta), baritoni Arttu Kataja (Marcello) ja baritoni Waltteri Torikka (Schaunard). Oopperan koko miehitys julkistetaan kevään 2018 aikana. Teoksen lavastuksesta vastaa vaikuttavista teatteritöistään tunnettu Janne Siltavuori, pukusuunnittelusta elokuvapuvustukseen erikoistunut Tiina Kaukanen ja valosuunnittelusta Olli Lehtinen. La Bohèmessa nähdään odotetusti myös Tampereen Oopperan kuoro sekä lapsikuoro. Oopperan esityskieli on italia, teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010