Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Viime vuoden kesäkeikoillaan villinnyt Dingo palaa esiintymislavoille uusitulla kokoonpanolla

21.2.2018

Tulevilla keikoilla Nipan, Jontun ja Pepen rinnalla tullaan näkemään mm. Lordin riveissä koskettimia soittanut Leena Peisa sekä Hybrid Childrenissä aiemmin rumpuja soittanut Saska Ketonen.

Dingon klassinen kokoonpano katkaisi pitkän hiljaiselon soittamalla viime kesänä nipun festivaalikeikkoja ja syksyllä muutaman konserttisalikeikan. Paluu oli odotettu ja kesällä nähtiin Dingo-huuman uusi nousu. Loppuvuodesta Quuppa ja Pete ilmoittivat kuitenkin lähtevänsä omille teilleen. Muiden klassisesta kokoonpanosta tunnettujen dingojen jatkohalut olivat kuitenkin selvät ja yhtye päätti käyttää aikaa löytääkseen rumpuihin ja koskettimiin juuri oikeat uudet soittajat.

Dingo

Kuva: Hedy Hirschovits

Nyt etsintä on päättynyt ja yhtye on ylpeä julkistaessaan uuden kokoonpanonsa. Tulevilla keikoilla Dingon kosketinsoittajana kuullaan mm. Lordin riveissä soittanutta Leena Peisaa ja rummuissa Hybrid Childrenistä tutuksi tullutta Saska Ketosta. Dingo tullaan näkemään ainakin Rovaniemen IskelmäKesä-kaupunkifestivaaleilla heinäkuussa ja Härmän Power Parkissa elokuussa. Lisää keikkoja on tulossa, lista päivittyy osoitteessa https://www.livenation.fi/artist/dingo-tickets.

”Vähän kaikkien yllätykseksi 2017 loppuvuodesta Pete Nuotio ja Quuppa Seittonen päättivät lähteä Dingo-yhtyeestä menestyksekkään paluun jälkeen. Tilanne korjaantui kuitenkin varsin nopeasti, kiitos hyvien yhteistyökumppaneiden sekä meihin aktiivisesti yhteydessä olleiden soittajakollegoiden. Lopulta haaviin jäi energinen ja sympaattinen Saska Ketonen (Ex-Hybrid Children) ja kosketinsoitintaiteilija Leena Peisa (Ex-Lordi).

Allekirjoittaneella ei joitakin vuosia sitten olisi tullut mieleen, että nainen soittaisi Dingossa. Mutta nyt soittaa, mikä on hienoa! Näin uuden Dingon alkumetreillä tilanne on vähintäänkin herkullinen -ja mikä tärkeintä, motivoiva!! Myös uudet Dingo-biisit odottavat julkaisuaan näillä näppäimillä, joten energiaa löytyy. Ja soittamisen nälkää. Sitä tarvitaan aina”, kommentoi Neumann tunnelmiaan uuden alun äärellä.

Myös Dingon uudet jäsenet ovat iloisia uuden pestin äärellä. ”Dingo on lapsuuteni lempibändejä ja Pete Nuotion maagiset synakuviot ja -soundit varmasti suurin vaikutin, mikä sai minut kiinnostumaan jo pienenä tyttönä kosketinsoittajan hommista. Siispä mahkua päästä soittamaan Dingossa ei vaan voi jättää välistä! Olen ihan täpinöissäni, iloinen ja otettu tästä paikasta. En malta odottaa, että päästään keikoille ja julkaisemaan uutta materiaalia!” kertoo Leena ajatuksistaan.

Saska jatkaa: ”Olin hyvin otettu saadessani Neumannilta puhelinsoiton Dingon rumpalin pestiin liittyen ja asiat etenivät nopeasti ja nyt ollaan tässä. Tätä voisi kuvailla jopa haaveiden ja unelmien toteutumiseksi joten fiilikset ovat superkorkealla. Dingon legendaarisuudenhan tietävät kaikki ja on kunnia olla nyt osa sitä. Koulussa jo ala-asteella alkanut bändin diggailu on jatkunut läpi vuosien ja en malta odottaa että päästään keikoille ja uusien Dingo-biisien kimppuun.”

Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo on jäänyt suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä. Dingon klassisen kokoonpanon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa. Myös yhtyeen kaikki 1980-luvulla julkaistut albumit olivat vuoden myydyimpiä kotimaisia albumeita.

DINGO


Nipa Neumann –laulu, kitara
Pepe Laaksonen –basso
Jonttu Virta –kitara
Leena Peisa –koskettimet
Saska Ketonen –rummut
Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010