Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Kääntöpiste ensi-iltaan perjantaina 2.3. – katso haastattelut ja arvio

27.2.2018

Amusan Jouni Hakkarainen kävi odotetun Kääntöpiste-elokuvan pressinäytöksessä haastattelemassa ohjaaja Simo Halista sekä näyttelijöitä Samuli Vauramoa, David Nzingaa ja Laura Birniä.

Elokuvasta ei voi kertoa kovinkaan paljon spoilaamatta. Tarinassa kolme miestä osuu samaan yöjunaan, jossa sattuu ja tapahtuu. Kaikilla hahmoilla on omat motiivinsa. Tämän enempää en lähde edes alkutilannetta avaamaan, koska sen verran nautin itse asioiden kokemisesta ja selvittämisestä.


Suomalaiset elokuvat tuntuvat usein olevan jossain määrin samasta puusta veistettyjä. Useimmiten nähdään ryyppäämistä, alastomuutta, seksiä ja pettämistä. Näistä yhtäkään ei ole kuitenkaan esillä Kääntöpisteessä, joka on trillerimäinen jännitystarina.

Haastatellessani Kääntöpisteen työryhmää nousi elokuvasta puhuttaessa monta kertaa esiin sana “kansainvälisyys”. Kääntöpiste on kieltämättä tuotannoltaan lähempänä yhdysvaltalaista kuin kotimaista elokuvaa. Yksi syy tähän on se, että leffassa puhutaan varsin paljon englantia. Lisäksi alusta loppuun vallitseva tarkasti rakenneltu ja painostava tunnelma pitää pihdeissään. Juonen etenemistä seuraa jatkuvasti jännittyneessä tilassa.

Kääntöpiste, David Nzinga ja Samuli Vauramo

David Nzinga ja Samuli Vauramo. Kuva: Hena Blomberg/Kaiho Republic

Pidin Kääntöpisteessä erityisesti siitä, että vaikka tarinaa ei ollut varsinaisesti vaikea seurata, haastoi se katsojaansa riittävästi, jotta elokuvaa ei voinut katsoa puolella silmällä. Tämä teki katsomisesta täyteläisen kokemuksen, eikä kelloakaan tarvinnut vilkuilla välissä.

Yleisen lehdistötilaisuuden puolella näyttelijät ylistivät Halisen tapaa kiinnittää huomiota myös pienten nyanssien hiomiseen, ja mielestäni tämä ammattimaisuus tuli esiin valmiissa tuotteessa. Kyseessä on poikkeuksellisen huoliteltu ja tyylitelty kotimainen kokonaisuus.

Alla vielä haastatteluni elokuvan työryhmän kanssa.

Samuli Vauramo puhuu englannin kielellä näyttelemisestä ja yllättävästä yhdysvaltalaisesta saunalöydöstään
David Nzinga paljastaa yllättävän puolen suomalaisesta elokuvanteosta ja kertoo tulevista projekteistaan

Laura Birn kuvailee Simo Halisen ohjaustyyliä ja vastaa sana-assosiaatioihin

Simo Halinen ottaa kantaa elokuvien poliittiseen korrektiuteen ja avaa Kääntöpisteen syntyä

--


Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010