Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Sakset tyynyn alla jatkaa Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen kutkuttavaa taidedekkarisarjaa

1.3.2018

Omapäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta sotkeutuu rikostapauksiin, jotka kiertyvät upeiden taideteosten ympärille. Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarisarjan toisessa osassa Sakset tyynyn alla murhien jäljet johtavat 1940-luvun Belgiaan, keskelle kiihkeintä maailmansotaa.

Salome Virta kuulee yhdenillan ihastukseltaan Antwerpenissa tehdyistä oudoista murhista, joissa uhrin rintaan on isketty saksilla kuva Frederick Elwellin maalauksesta vuodelta 1942. Tapaus vetää Salomea puoleensa magneetin tavoin. Miksi murhaaja on käyttänyt juuri tätä kuvaa? Kuka on Elwellin mallina istunut kaunis nainen? Saksimurhat johdattavat dokumenttiohjaajan toisen maailmansodan aikaiseen Antwerpeniin, jossa kaunis ompelijatar Margot käy salaista kirjeenvaihtoa vihollista maan alle paenneen sulhasensa kanssa. Nuori, yksinäinen nainen on helppo saalis natsiupseereille. Tai niin voisi luulla.

Nuotion ja Soinisen dekkarisarjan ensimmäisessä osassa Nainen parvekkeella Salome Virta ratkoi Albert Edelfeltin Pariisin-vuosiin liittyvää mysteeriä 1800-luvun lopulta. Sakset tyynyn alla -kirjassa Salome joutuu tutkimuksissaan jälleen vaarallisille vesille, eikä tilannetta helpota yhtään se, että hänen omat ihmissuhteensa ovat taas kerran salomemaisesti solmussa.

Eppu Nuotio (s. 1962) on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu lähes seitsemänkymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Pirkko Soininen (s. 1969) on työskennellyt toimittajana ja copywriterina. Soininen on aiemmin julkaissut kaksi runokokoelmaa sekä fiktiivisen päiväkirjaromaanin taiteilija Ellen Thesleffistä.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen, Sakset tyynyn alla

Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen, Sakset tyynyn alla. Bazar Kustannus

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010