Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Huippukapellimestari Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri käynnistävät Helsingin juhlaviikkojen kevään

6.3.2018

Baijerin radion sinfoniaorkesteri saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin pääkapellimestarinsa Mariss Jansonsin johtamana ja esiintyy Helsingin juhlaviikkojen kevätkonsertissa Musiikkitalossa maanantaina 14. toukokuuta. Konsertin ohjelmassa kuullaan Gioachino Rossinin, Sergei Prokofjevin, Richard Straussin ja Maurice Ravelin musiikkia. Viulusolistina nähdään Frank Peter Zimmermann.

Maailman kärkiorkestereiden joukkoon usein nostettu Baijerin radion sinfoniaorkesteri (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) konsertoi Saksan lisäksi aktiivisesti ympäri maailman Euroopasta Aasiaan ja Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan. Vuonna 1949 perustettu orkesteri nähdään säännöllisesti esimerkiksi New Yorkin Carnegie Hallissa sekä Lucerne-festivaalilla Sveitsissä.

Baijerin radion sinfoniaorkesteri

Kuva: Astrid Ackermann

Orkesterin pääkapellimestarina vuodesta 2003 toiminut Mariss Jansons (s. 1943) kuuluu viime vuosikymmenien arvostetuimpiin ja kysytyimpiin kapellimestarisuuruuksiin. Jansons toimi vuosina 2004–2015 myös hollantilaisen Concertgebouw-orkesterin pääkapellimestarina ja työskentelee lisäksi läheisesti Wienin ja Berliinin filharmonikoiden kanssa. Wienin filharmonikkojen kuulun uudenvuoden konsertin Jansons on johtanut kolmesti.

Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri Musiikkitalon Konserttisalissa ma 14.5. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jane ja Aatos Erkon säätiön ja Musiikkitalon kanssa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 17.8.–2.9.2018. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25.4.2018

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010