Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Hevi reissu ensi-iltaan perjantaina 9.3. – katso haastattelut

6.3.2018

Viime kesänä Amusan Jouni Hakkarainen kävi jututtamassa Bändi nimeltä Impaled Rektum -elokuvan työryhmää lehdistön kuvauspäivänä.

Puolessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, ja nyt elokuva tunnetaan nimellä Hevi reissu.

Hevi reissu -juliste

Hevi reissu -juliste. Kuva: google.fi

Hevi reissu on Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ohjaama kotimainen komedia – eikä mikä tahansa komedia, vaan ilmeisesti Suomen kallein koskaan tuotettu komedia. Rahaa projektiin on syydetty peräti kolmen miljoonan euron edestä, mikä on huomattavasti enemmän kuin suomalaisiin elokuviin keskimäärin. Vertailun vuoksi alkuperäinen Luokkakokous maksoi karvan verran vajaat 1,3 miljoonaa ja jatko-osa Luokkakokous 2 hieman yli 1,6 miljoonaa euroa.

Lienee kuitenkin sanomattakin selvää, että halvallakin voi saada hyvää eikä iso raha aina ole laadun tae. Hevi reissusta kuitenkin onneksi huomaa, että kyseessä on suuri ja kunnianhimoinen tuotanto, joten aivan kaivoon eivät rahat ole menneet.


Hevi reissu kertoo tarinan pienen pohjoisen kylän heavy metal -intoilijoista, jotka yllättävien käänteiden kautta lähtevät Norjaan maailmaa valloittamaan. Bändin jäsenissä on mukavasti syvyyttä, vaikka kaikki ovatkin enemmän tai vähemmän höhlää porukkaa – aivan kuten jo mainitussa Luokkakokous-sarjassakin. Komediaa vuolletaan paitsi heviasenteesta ja sympaattisista henkilöhahmoista, myös välillä varsin päättömistä kommelluksistakin.

Itse tykkäsin Hevi reissusta kovasti. Elokuvaa oli hauska katsoa, eikä naurultakaan vältytty. Erityisesti sain hupia Ville Tiihosen esittämästä ylimielisestä iskelmäsankarista Jouni Tulkusta. Tiihomen istui mielestäni tämän sutkin rooliin erinomaisesti.

Loppua kohden touhu äityi omaan makuuni hieman liiankin älyvapaaksi, mutta kokonaisuutena jäätiin kuitenkin helposti plussan puolelle. Tällaisia elokuvia ei turhan paljon ole Suomessa tehty!

Alla vielä haastatteluni työryhmän kanssa:

Johannes HolopainenChike OhanweJukka Vidgren ja Juuso LaatioSamuli JaskioMax OvaskaVille Tiihonen
Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010