Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Sankaritarinoita tytöille -kirjaprojekti hakee vauhtia yhteisörahoituksesta – poikinut lukuisia yhteydenottoja

8.3.2018

Joukko suomalaisia naisia tekee kirjan Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) innoittavista suomalaisista, jotka ovat rikkoneet rajoja ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää.

Kirjan innoittajana on valtavaa huomiota herättänyt Elena Favillin ja Francesca Cavallon upea Iltasatuja kapinallisille tytöille – 100 tarinaa ihmeellisistä naisista, joka kokosi yhteen naisten tarinoita eri puolilta maailmaa. Kirja sai yhteisörahoituksella kokoon satojatuhansia euroa ja herätti paljon ihastusta myös Suomessa. Maaliskuun 4. päivä käynnistetty suomalaishankekin on saanut kasaan jo lähes 5000 euroa. Samalla käynnissä on äänestys siitä, keitä naisia kirjaan toivoo.

– On hienoa, miten valtavasti Suomessa löytyy esikuvia – olemme saaneet valtavasti ehdotuksia, sanoo kirjan toinen toimittaja Milla Karppinen.

Joukkorahoituskampanja on poikinut paljon ehdotuksia paitsi kirjan sankareiksi myös tekijöiksi.

Työryhmä koostuu eri-ikäisistä tytöistä ja naisista, joista nuorin on 13-vuotias. Kuvittajia on koossa yli 30. Hankkeen rahoituksen toteutuessa kirjaan tulee kymmeniä eri tavalla inspiroivien naisten esittelyjä satumuodossa ja piirretty tai maalattu muotokuva. Into Kustannus julkaisee tämän mittavan projektin kirjana syksyllä 2018.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Tarinoita tytöille

Tarinoita tytöille. Into Kustannus

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010