Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Ylioppilaskunnan Laulajat juhlii 135-vuotista taivaltaan YL -juhlakonsertilla 14.4.

13.3.2018

Maineikas Ylioppilaskunnan Laulajat viettää 135-vuotisjuhlaansa tänä vuonna. Suomen vanhin ja kansainvälisesti tunnetuin mieskuoro perustettiin huhtikuussa 1883 Helsingissä. Kuoro juhlistaa pitkää ja historiallista taivaltaan lauantaina 14.4.2018 esitettävässä juhlakonsertissa, jossa se esittelee tunnettuja kappaleitaan historiansa varrelta.

YL Tarina -konsertti esitetään Helsingin Yliopiston juhlasalissa, jossa YL on esiintynyt lähes koko historiansa ajan ja kantaesittänyt useita ikonisia suomalaisen musiikin merkkiteoksia mm. Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta.

Ylioppilaskunnan Laulajat 135 vuotta

Kuva: Lauri Tamminen

Konserttia johtaa YL:n taiteellinen johtaja Pasi Hyökki. Konsertissa vierailevat johtajina myös kuoron emeritus-johtajat Matti Hyökki ja Heikki Peltola. Konsertissa esiintyy lisäksi vanhoja kuorolaisia. Loppunumerossa kuoron kanssa esiintyy modernin musiikin lipunkantaja Paleface.

“Paleface edustaa yhteiskunnallisesti kantaaottavan kulttuurin saraa, jossa YL haluaa omalla osallaan olla mukana,” Pasi Hyökki kertoo.

Ylioppilaskunnan Laulajat syntyi nuorten ylioppilaiden halusta laulaa suomen kielellä. Jean Sibelius antoi kuorolle oman sävelkielen, joka tunnetaan sekä kotona että maailmalla. YL:stä on kasvanut vuosien saatossa monipuolinen instrumentti, joka pystyy tulkitsemaan eri tyylilajeja kansallisromantiikasta moderniin taidemusiikkiin ja poppiin.Pasi Hyökki kertoo kuoron historiasta seuraavaa: “YL on perustettu luomaan suomenkielistä kulttuuria, mikä on YL:n tarinan ydin. Kuoro on ollut olemassaolonsa aikana kulttuurisesti erityisasemassa tilatessaan ensimmäisenä suomenkielisistä kuoromusiikkia. Tämä on myös syy, miksi Sibelius ja muut merkittävät säveltäjät ovat säveltäneet kuorolle.”

YL virallista vuosipäivää vietetään huhtikuun 6. päivänä. Huhtikuun toiselle viikolle asettuu myös 7.4.2018 järjestettävä Leevit-erikoiskonsertti. Konsertissa YL pureutuu Suomen rakastetuimpien Leevien, Leevi Madetojan ja Leevi and the Leavingsin musiikkiin.

YL on koko historiansa ajan katsonut eteenpäin ja esittänyt uutta musiikkia, muttei ole myöskään unohtanut historiaansa. Leevi Madetoja ja Leevi and the Leavings edustavat kahta eri aikakautta ja kahta täysin eri tyylilajia. Molemmat ovat syvällä suomalaisuuden ytimessä, mutta eri tavoin.

http://www.yl.fi
Luosto Classicista taltioitu Leevit: https://www.youtube.com/watch?v=4EiaO_6HIyU
https://www.facebook.com/ylchoir/
https://twitter.com/ylchoir
https://www.instagram.com/ylchoir/
https://www.youtube.com/channel/UCjS3BoLsH7pFegRWOaz7b5Q

Konserttien tiedot


Ylioppilaskunnan Laulajat – Tarina
Musiikinjohto Pasi Hyökki, Matti Hyökki ja Heikki Peltola
Konsertissa nähtävä videoteos: Anima Boutique

Aika
La 14.4.2018
Paikka
Helsingin Yliopisto, Juhlasali
Unioninkatu 33, Helsinki

Leevit
Musiikinjohto Pasi Hyökki
Aika
La 7.4. 2018
Paikka
Nosturi
Telakkakatu 8, HelsinkiJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010