Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Menestyselokuva Puhallus näyttämölle Lahdessa pohjoismaisena kantaesityksenä

16.3.2018

Seitsemän Oscarin voittajaelokuva Puhallus saa ensi-iltansa 6.10. Lahden kaupunginteatterissa. Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla. Huijarikaksikkona Hookerina ja Gondorffina hurmaavat Tomi Enbuska ja Tapani Kalliomäki. Puhalluksen kohteena olevaa Doyle Lonnegania esittää Aki Raiskio. Näytelmän ohjaa Tommi Kainulainen.

Puhallus, Lahden kaupunginteatteri

Kuva: Lahden kaupunginteatteri

Chicago, 1930-luku, suuri lamakausi. Johnny Hooker, Joe Erie ja Luther Coleman tienaavat lantin sieltä, toisen täältä pikku huijauksillaan, kunnes onni yhtäkkiä kääntyy ja he pokaavat kertaheitolla kymmeniä tuhansia dollareita. Pahaksi onneksi saalis paljastuu mafiarahaksi ja äkkiä miesten perässä on palkkatappajien lisäksi osinkonsa tahtova virkavaltakin. Jotain on keksittävä ja pian. Onneksi Lutherilta löytyy pelurin nimi, jolla on taidot suuremman luokan silmänkääntötemppuihin: Henry Gondorff. Alkaa peli, josta vain kylmähermoisin selviää voittajana...

Näytelmä perustuu David Wardin elokuvakäsikirjoitukseen Puhallus (The Sting), josta David Rogers kirjoitti näytelmäversion. Paul Newmanin ja Robert Redfordin tähdittämä elokuva voitti aikoinaan (1974) seitsemän Oscaria muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan elokuvamusiikin palkinnot. Scott Joplinin ragtime-musiikki sai paljon kiitosta ja elokuvan tunnusmusiikkina soi Joplinin säveltämä pianokappale The Entertainer.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010