Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Huipputanssija Polina Semionova vierailee Kansallisbaletin Don Quijotessa

16.3.2018

Vauhdikas balettiklassikko Don Quijote palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon 24.3. Maailmankuulun ranskalaiskoreografi Patrice Bartin luoma versio sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa jo vuonna 1995, ja kestosuosikin on nähnyt yli 100 000 katsojaa.

Alun perin Marius Petipan luoma koreografia Ludvig Minkuksen musiikkiin pohjautuu Miguel de Cervantesin espanjalaiskylään sijoittuvaan romaaniin 1600-luvulta. Patrice Bartin käsissä koreografia on saanut uutta tulista espanjalaistunnelmaa unohtamatta kuitenkaan teokseen perinteisesti kuuluvia elementtejä kuten kolmannen näytöksen upeita variaatioita ja kaksintansseja. Espanjalaisten tanssien Fandangon ja Boleron sommittelusta on vastannut kastanjettimestari ja flamencotaituri José de Udaeta.

Polina Seminova

Kuva: Kansallisooppera

Tällä kaudella Don Quijoten kahdessa esityksessä 10.4. ja 12.4. vierailee yksi maailman tämän hetken tunnetuimmista huipputanssijoista, Polina Semionova. Venäläinen Semionova kiinnitettiin ensitanssijaksi Berliinin valtionbalettiin vain 17-vuotiaana vuonna 2002.

Vuoden 2012 jälkeen hän on työskennellyt ensitanssijana New Yorkissa American Ballet Theatressa sekä vierailevana ensitanssijana Berliinin valtionbaletissa, Mihailovski-teatterissa Pietarissa ja Baijerin valtionbaletissa Münchenissä. Hän on vieraillut lukuisissa maailman huippuryhmissä, kuten La Scalan baletissa Milanossa, Wienin valtionoopperan baletissa, Mariinskissa Pietarissa, Bolšoissa Moskovassa sekä Tokion baletissa. Semionova on Berliinin valtionbaletin balettikoulun kunniaprofessori.

Semionovan partnerina Don Quijotessa nähdään Kansallisbaletin tähtitanssija Michal Krčmář. Semionovan lisäksi Kitrin roolissa tanssivat Eun-Ji Ha ja Abigail Sheppard, Basiliona nähdään Krčmářin lisäksi Frans Valkama. Kansallisoopperan orkesteria johtaa Harri Karri.

Patrice Bart – Ludvig Minkus: Don Quijote

Polina Semionovan vierailunäytännöt: 10.4. ja 12.4.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010