Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Uusia näytelmiä ja vahvoja, raikkaita tulkintoja Nuori näyttämö -festivaalilla 9.-10.4.

26.3.2018

Tänä keväänä nuorten teatteriryhmät saavat upean tilaisuuden tehdä yhteistyötä ammattiteatterien kanssa. Valtakunnallinen Nuori näyttämö -hanke avaa harrastajateatteriryhmille ovet isojen teatterien näyttämöille.

Varta vasten Nuori näyttämö -hankkeeseen on kirjoitettu neljä uutta näytelmää. Kukin ryhmä on saanut valita niistä itselleen mieleisimmän. Joka ryhmä myös sai ammattiteatterista itselleen kummin. Kummi on ohjaaja tai näyttelijä, joka sparraa ryhmää ja antaa kokemuksensa nuorten käyttöön.

Huutoteatteri

Kuva: Huutoteatteri facebook-sivut

Tampereen Työväen Teatterin suojissa toimii neljä ryhmää: Loimaan teatteri sekä tamperelaiset Huutoteatteri, Squad#1 ja T4.

Huutoteatterin kummi on näyttelijä Auvo Vihro. Loimaan teatterin kummina toimii teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. Squad#1:tä sparraa näyttelijä Emmi Kaislakari, ja T4:n kummi on näyttelijä Matti Pussinen-Eloranta.

Loimaan teatteri valitsi esitettäväkseen Gunilla Hemmingin käsikirjoittaman Carminan. Se on scifi-henkinen tarina 18-vuotiaasta tytöstä, jonka elämää ohjaavat bisnesenkelit ja Tronald Dump. Kasvutarina saa pohtimaan, mikä on tärkeää: ystävät vai huikea menestys start up -maailmassa.

”Innostunut porukka antaa lisäpotkua kaikille. Harjoituksiin tullaan vaikka mikä olisi. Nuoret ymmärtävät, että pikkuroolitkin ovat kokonaisuuden kannalta tärkeitä”, kertoo Loimaan teatterin ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli.

”Olemme pieni paikallinen teatteri, joten meille on hienoa päästä isoon kaupunkiin esiintymään”, Carminan isää näyttelevä Tommi Nurminen iloitsee.

Tamperelaisen Squad#1-ryhmän kummi, näyttelijä Emmi Kaislakari on ryhmästään ylpeä.

”Heillä on todella hienoja näyttämöllisiä ratkaisuja ja he ovat tehneet paljon työtä. Minun roolini oli kannustaa selkiyttämään punaista lankaa ja yksittäisten kohtausten fokusta. Olin itse nuorena harrastajateatterissa ja tiedän, miten voimauttavaa se on. Harrastukset ovat kullanarvoisia itsensä ilmaisemisen ja itse tekemisen väyliä”, Kaislakari sanoo.

Festivaalin aikataulu:

ma 9.4. klo 17 Veikko Nuutinen: On isis, esittäjä Huutoteatteri (Kellariteatteri)

ma 9.4. klo 19 Gunilla Hemming: Carmina, esittäjä Loimaan teatteri (Eino Salmelaisen näyttämö)

ti 10.4. klo 17 Rasmus Lindberg: Ainon aito mä, esittäjä Squad#1 (Kellariteatteri)

ti 10.4. klo 19 Pipsa Lonka: Tuntemattoman eläimen jäljet, esittäjä T4 (Eino Salmelaisen näyttämö)

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010