Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Baby Jane -elokuvan näyttelijät julki

29.3.2018

Vahvojen naistekijöiden Baby Jane saa ensi-iltansa Kansainvälisenä naistenpäivänä.

Katja Gauriloffin ohjaaman ja Sofi Oksasen romaaniin pohjautuvan elokuvan Baby Jane päärooleissa tullaan näkemään Roosa Söderholm ja Maria Ylipää sekä Nelly Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen. Elokuvasta on julkistettu myös ensimmäiset kuvat. Latauslinkki kuviin tiedotteen lopussa.

Baby Jane 1

Roosa Söderholm. Kuva: Ville Juurikkala

Baby Jane on ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva ja Sofi Oksasen toinen romaani. Elokuvan on käsikirjoittanut Veera Tyhtilä yhdessä Katja Gauriloffin kanssa. "Olin vaikuttunut käsikirjoituksesta jo silloin, kun sain ensimmäisen version Veera Tyhtilältä. Sitä oli ilo lukea, ja vieraillessani kuvauksissa tiimin työskentelyä oli yhtä lailla ilo seurata. Näyttelijävalinnat ovat loistavia", kertoo Sofi Oksanen.

”On ollut äärimmäisen hienoa työskennellä Sofi Oksasen kirjan parissa. Kun löysin Baby Jane -kirjan, heti sen luettuani tiesin, että se tulee olemaan ensimmäinen pitkä fiktio, jonka ohjaan. On mielenkiintoista haastaa itseään ammatillisesti uudella tavalla”, kertoo Katja Gauriloff.

Katja Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia (2011) ja Kuun metsän Kaisa, joka palkittiin viime vuonna parhaan dokumenttielokuvan Jussilla. Kuun metsän Kaisa on saanut myös kansainvälistä menestystä ja sitä on esitetty mm. Berliinin ja Göteborgin elokuvajuhlilla.

Elokuvan tuottavat Joonas Berghäll ja Satu Majava tuotantoyhtiö Oktober Oy:stä ja sen levittää Future Film Oy. Baby Jane saa ensi iltansa 8.3.2019.

TARINA


Baby Jane 2

Maria Ylipää. Kuva: Sanna Vanninen

Pikkukaupungin tyttö Jonna (Roosa Söderholm) saapuu Helsinkiin suuntanaan opiskelut ja jännitys. Jonna uppoaa viattoman innolla kaupungin sykkeeseen, kunnes eräänä varomattomana yönä hänet yllättää uhkaava tilanne. Pelastajaksi ilmestyy Piki (Maria Ylipää), ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Jonna palvoo pelastajaansa, Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaustarina alkaa.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010