Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Mikkelin kaupunginorkesteri Bachin jalanjäljissä Mikkelissä 6.4.2018

5.4.2018

Tällä viikolla kuljetaan Bachin jalanjäljissä taiteellisen partnerimme Daniel Raiskinin johdolla Mikaelissa perjantaina 6.4.

Konsertin solistina kuullaan ikäpolvensa alttoviulistien kärkinimiin lukeutuvaa Tatjana Masurenkoa, joka urakoi solistina peräti neljässä teoksessa.

Tatjana Masurenko

Tatjana Masurenko. Kuva: Mikkelin kaupunginorkesteri

Barokin ja fuugan mestari Johann Sebastian Bach innoitti teoksillaan useita jälkipolvien säveltäjiä. Konsertissa kuullaan muun muassa, miten Bachin kuuluisan pianoteoksen Wohltemperierte Klavierin teemat taipuivat Mozartin käsissä. J. S. Bachin Konsertto alttoviululle on rekonstruktio tehty hänen teoksistaan. Ohjelmassa kuullaan lisäksi muita säveltäjiä, jotka ovat saaneet vaikutteita Bachilta.

Daniel Raiskin

Daniel Raiskin. Kuva: Mikkelin kaupunginorkesteri

Pietarilaissyntyinen, nykyään Amsterdamissa asuva Daniel Raiskin opiskeli Pietarin konservatoriossa alttoviulun soittoa ja orkesterinjohtoa. Ennen kapellimestariuraansa hän vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan eturivin alttoviulisteista. Raiskin on toiminut vuosina 2005–2016 saksalaisen Rheinische Philharmonie -orkesterin sekä vuosina 2008–2015 puolalaisen Arthur Rubinstein -filharmonisen orkesterin pääkapellimestarina. Tällä hetkellä maestro toimii Belgradin filharmonisen orkesterin ja Teneriffan sinfoniaorkesterin päävierailijana. Syksyllä 2018 hän aloittaa Winnipegin sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana. Mikkelissä Raiskin vieraili aiemmin useasti noin kymmenen vuotta sitten, ja vuonna 2016 tapahtunut uusintavierailu johti taiteellisen partnerin sopimukseen.

Tatjana Masurenko on yksi aikamme johtavista alttoviulisteista, joka konsertoi resitaalien ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi säännöllisesti eurooppalaisten ja aasialaisten huippuorkestereiden solistina. Musiikinopintonsa hän aloitti Pietarissa ensin viuluopinnoilla ja siirtyi 10-vuotiaana alttoviuluun. Opinnot jatkuivat Saksassa Kim Kashkashianin ja Nobuko Imain johdolla. Masurenko on perehtynyt erityisesti vanhan musiikin esitystapaan, mutta on myös useiden uusien teoksien kantaesittäjä. Levytyksiä hän on tehnyt barokista romantiikan ajan musiikkiin.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010