Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Yli neljäkymmentä designmuseoiden johtajaa vierailee Helsingissä syksyllä

5.4.2018

The Applied Arts and Design Network (AAD) on maailmanlaajuinen epävirallinen design- ja taideteollisuusalan museoiden johtajien verkosto, joka edistää yhteistyötä ja tietojen vaihtoa museoiden kesken.

Verkostoon kuuluu yli 40 museonjohtajaa ympäri maailmaa. Verkoston puheenjohtajuus siirtyi Designmuseon johtaja Jukka Savolaiselle maaliskuun lopussa ja Designmuseo Helsingissä toimii isäntänä syksyllä järjestettävälle kokoukselle.

Designmuseon johtaja Jukka Savolainen

Designmuseon johtaja Jukka Savolainen. Kuva: Rauno Träskelin.

AAD perustettiin vuonna 2015 Lontoon Victoria & Albert -museon silloisen johtajan Martin Rothin ja Pariisin Musée des Arts Décoratifs'in johtaja Olivier Gabet'n toimesta.Verkosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Se auttaa design- ja taideteollisuusalan museoita keskustelemaan yhteisistä alan haasteista ja kehittämään johtamiseen liittyviä käytäntöjä. Kokousaiheina ovat olleet muun muassa kokoelmien varastointi, kiertonäyttelytoiminta, museoiden rahoitus, digitaalinen teknologia ja yhteistyö kaupunkien kanssa. Verkoston jäseniä ovat yllä mainittujen lisäksi muun muassa Amsterdamin Stedelijk Museum, Belgiassa sijaitseva Design Museum Gent, Kööpenhaminan Designmuseum Danmark ja Wienin MAK-museo.

Designmuseo

Designmuseo. Kuva: Otso Kaijaluoto

”Design- ja Taideteollisuusmuseoiden johtajien verkoston puheenjohtajuus on mahtava kunnianosoitus työlle, jota Designmuseossa teemme ja oiva mahdollisuus verkostoitumiselle, kun suuri määrä designmuseoiden johtajia saapuu syksyllä Helsinkiin”, toteaa tuore puheenjohtaja Savolainen ilahtuneena.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010