Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Next Steps tuo näyttämölle kaksi kantaesitysteosta

6.4.2018

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden illassa klassista balettia ja nykytanssia

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden illassa Next Stepsissä Alminsalissa nähdään 13.–14.4.2018 kolme teosta. Illan aloittaa Corsaire Suite, osa baletista Le Corsaire eli Merirosvo. Tämän jälkeen nähdään kaksi kantaesitystä, Anu Sistosen About Us ja Emrecan Tanışin Sand. Illan tähtinä ovat Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijat, joita täydentää joukko pääryhmän tanssijoita.

Next Steps

Next Steps. Kuva: Kansallisbaletti

Le Corsaire on yksi Marius Petipan 1800-luvun lopun klassikkobaleteista, joka tulvii aikakaudelleen tyypilliseen tapaan eksoottista loistoa, seikkailua ja intohimoa. Baletti on tullut tunnetuksi etenkin kuuluisasta pas de deux’stään, joka on yksi balettigaalojen esitetyimmistä numeroista.

Anu Sistosen teoksen Shoshin teemat liikkuvat yksilön ja yhteisön käyttäytymismalleissa. Teoksessa esiintyvä Kansallisbaletin nuorisoryhmä on ollut myös koreografin inspiraationa teokselle, jonka japaninkielinen nimi tarkoittaa suomeksi ’aloittelijan mieltä’. Visuaalisuudeltaan aasialaisvaikutteisen teoksen musiikkina kuullaan mm. japanilaista kansanmusiikkia sekä John Adamsia ja Gareth Farria. Sistonen on tehnyt pitkän uran tanssijana, koreografina ja tanssiopettajana, 2000-luvulla pääosin Luxemburgista käsin.

Anu Sistonen

Anu Sistonen. Kuva: Miikka Heinonen

Turkkilaissyntyisen Emrecan Tanışin teoksissa yhdistyy vahva visuaalisuus, vaikuttava, varta vasten teoksiin luotu äänimaailma sekä ajankohtaisista aiheista nousevat koskettavat teemat. Kansallisbaletin tanssijana työskentelevä Tanış on luonut useita omia koreografioita, joita on esitetty niin Suomessa kuin Keski-Euroopassakin. Stuttgartin kansainvälisillä soolotanssifestivaaleilla 2017 hän saavutti koreografikilpailussa 2. sijan. Suomessa Tanışin teoksia on nähty mm. Kansallisbaletin ja Balettioppilaitoksen esittäminä sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla ja Helsingin kansainvälisissä balettikilpailuissa.


Next Steps -illan kantaesitysteosten puvut on suunnitellut Kalle Kuusela ja valaistuksen Kalle Ropponen.

Next Steps -ilta on omistettu Kansallisbaletin nuorisoryhmälle, joka on aloittanut toimintansa elokuussa 2013. Jane ja Aatos Erkon säätiö on tukenut nuorisoryhmän toimintaa sen alusta saakka. Nuorisoryhmän tanssijat työskentelevät lisäksi Kansallisbaletin tanssijoiden rinnalla Kansallisbaletin tuotannoissa ja harjoituksissa. Kaudella 2017–18 nuorisoryhmässä työskentelee 13 tanssijaa.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010