Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Waltteri Torikka ja joukko muita nuoria tähtiä Così fan tuttessa

10.4.2018

Suosittu Così fan tutte palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon lauantaina 14.4.2018.

Oopperan päärooleissa sädehtivät nuoret suomalaiset tähdet: Waltteri Torikka, Marjukka Tepponen, Erica Back, Suvi Väyrynen, Jussi Myllys ja Nicholas Söderlund.

Così fan tutte

Kuva: Kansallisooppera

Wolfgang Amadeus Mozartin koominen ooppera Così fan tutte on ollut yksi Kansallisoopperan kestosuosikeista. Vuonna 1999 ensi-iltansa saanutta kekseliästä pansallisoopperaarisuhdeilottelua on esitetty jo 64 kertaa. 14. huhtikuuta eteenpäin luvassa on viisi esitystä.

Ohjaaja Guy Joosten on sijoittanut tarinan 1900-luvulle napolilaiseen hotelliympäristöön. “Guy Joostenin ohjauksessa asetelmat kääntyvät ympäri, ja katsoja nauliutuu paikoilleen, kun lopulta emme olekaan enää seuraamassa halpaa ja moneen kertaan kerrottua tarinaa, vaan todistamassa raakaa totuutta ihmisluonnosta, sukupuolesta riippumatta,” kirjoitti Helsingin Sanomat vuoden 1999 ensi-ilta-arviossaan.

Cosìn säveltämisen aikaan, hieman yli 30-vuotiaana, Mozart oli uransa huipulla. Elämässä oli kuitenkin varjopuolensa: Mozartin kirjeet kertovat jatkuvasta rahanpuutteesta ja terveysongelmista. Marraskuussa 1789 hänen vaimonsa Constanze synnytti tyttären, joka kuoli samana päivänä. ”Kaikki on minulle kylmää, jääkylmää,” Mozart kirjoitti vaimolleen syyskuussa 1790. Traagisen elämänsä keskellä hän kuitenkin sävelsi elämäniloisen, kekseliään ja tarttuvia melodioita pulppuavan oopperan.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010