Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Arabian Heljä: keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundströmin elämäkerta julkistetaan toukokuus alussa

20.4.2018

Arabian pitkäaikaisimman taiteilijan elämäkerta on kuvaus rakastettujen keramiikkatuotteiden synnystä, Arabian tehtaan kiehtovasta historiasta ja ihmisestä, jonka luomisen into ei sammu koskaan. Elämänkerta julkaistaan 3.5.

Ateneumista valmistunut nuori Heljä Liukko-Sundström halusi kuvata suomalaisen elämän kirjoa ja viedä taiteen kaiken kansan ulottuville. Arabian tehtaan taideosastolla hän pääsi oppimaan mestareilta – Birger Kaipiaiselta, Toini Muonalta, Esteri Tomulalta, Rut Brykiltä ja Kaj Franckilta. Heinälatotytöstä tuli palkittu taiteilija, joka on tehnyt Arabiassa elämäntyönsä.

Heljä Liukko-Sundström, keramiikkaa

Kuva: Bukowski

Keramiikkatauluistaan ja sympaattisista jäniksistään tunnettu Liukko-Sundström on koko uransa ajan halunnut kertoa tarinoita ja kehittää keramiikasta jatkuvasti uutta. Hänen mottonsa on ilon levittäminen ja ikävän torjuminen.

Taiteilijan pulppuavan elämäntarinan rinnalla Arabian Heljä -kirjassa kulkee Arabian tehtaan pitkä, vaiheikas historia. Marjo Tiirikan kirjoittama kirja on kauttaaltaan kuvitettu; mukana on kaikille tuttujen sarjatuotteiden lisäksi paljon myös esimerkiksi harvemmin nähtyjä uniikkitöitä.

Kesäkuussa 80 vuotta täyttävä Liukko-Sundström työskentelee edelleen entisen Arabian tehtaan yhdeksännessä kerroksessa, ja juhlavuoden 2018 kunniaksi häneltä valmistuu Fiskarsille uusi keramiikkamallisto.

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa on kesän ajan (14.6.–2.9.2018) avoinna näyttely »Arabian Heljä – sukellus uuteen».

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010