Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Kyösti Mäkimattilan uusi studioalbumi Olet maailmassa ainut julkaistaan 27.4.

24.4.2018

Kyösti Mäkimattilan uusi studioalbumi Olet maailmassa ainut julkaistaan tulevana perjantaina 27.4.2018. Levyllä Kyöstiä säestää Riku Niemi Orchestran tangotentetti. Kyseisenlainen kokoonpano oli käytössä muun muuassa Suomi-iskelmän kulta-aikoina, kun haettiin intiimiä, mutta samalla täyteläistä äänimaailmaa.

Kyöstin järjestyksessään neljäs pitkäsoitto on eräänlainen käänteentekijä hänen urallaan. Kyösti tunnetaan erityisesti klassisen iskelmän ja sen kulta-ajan edustajana. Uudella levyllään hän muuttaa suuntaa totutusta ja julkaisee nyt täysin uutta ja omaa tuotantoaan, mutta vanhoja perinteitä kunnioittaen sekä samalla uutta etsien.

Kyösti Mäkimattila, Olet maailmassa ainut

Kuva: Sony Music

Yhteistyöstä Riku Niemen kanssa Kyösti kertoo: “Rikun kanssa työskentelyssä ainoat raja-arvot asettavat omat taidot ja oma luovuus. Tentetin soundi ja herkkyys on lähellä sitä maksimia, mitä tulee oman lempimusiikkini tulkitsemiseen.“

Uudet kappaleet syntyivät puolestaan niin, että Riku Niemi on pääasiallisesti säveltänyt kappaleet ja runoilijanakin tunnettu Kyösti on tehnyt suurimman osan teksteistä. Levyllä on myös sellaisia kappaleita, jotka Kyösti ja Riku ovat kirjoittaneet yksin. “Omista lauluista on tullut muutamassa kuukaudessa tärkeitä merkkipaaluja, tulenhan nyt vasta kaapista ulos myös säveltäjänä”, Kyösti toteaa.

Katso täältä kaunis ja herkkä video Rakkautesi on valo. Kappale on Kyöstin sanoitus ja Riku Niemen sävellys. Videolla esiintyy neljä meritoitunutta tanssijaa ja tanssiopettajaa: Kaisa Huunonen, Juha Laihoniemi, Maija Matikainen ja Pertti Wessman. Riku Niemi säestää Kyöstiä pianolla.Studioalbumi julkaistaan myös vinyylilevynä myöhemmin keväällä. Levyn julkaisee Sony Music.

KAPPALELISTA

Veit elämäni pois
Laulu valonkantajille
Hienossa kahvilassa
Iltalaulu
Vie mereni luo
Nouse ylös käsivarsilleni
Olet maailmassa ainut
Rakkautemme haudalla
Sinun kanssasi aamuun
Rakkautesi on valo

TANGOTENTENTTI

Riku Niemi – kapellimestari, piano
Peter Engberg – kitara
Kimmo Kola – harmonikka
Mikko Mäkinen – klarinetit, huilut
Tuure Koski – kontrabasso
Sami Koskela – rummut ja perkussiot
Laura Airola – viulu
Ingrid Rautamaa – viulu
Mauri Kuokkanen – alttoviulu
Riikka Lampinen – sello

https://www.kyostimakimattila.fi/
https://www.facebook.com/kyostijohannes/
http://www.sonymusic.fi

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010