Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Jättekiva-sarja valittu merkittävälle Series Mania -festivaalille Ranskassa

29.4.2018

Elisa Viihteen uutuussarja Jättekiva on osoittautunut katsojien suosikiksi ja kevään katsotuimmaksi ohjelmaksi Elisa Viihde Aitio -ohjelmakirjastossa. Sarja on valittu merkittävälle Series Mania -sarjafestivaalille, joka järjestetään Lillessä, Ranskassa 2.-4.5.2018.

Jättekiva esitetään festivaalin Comedy Marathon -sarjassa. Comedy Marathon on festivaalin komediasarja, josta jury valitsee parhaan komediapalkinnon voittajan. Jättekiva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä Idiomatic.

Jättekiva, Anna Paavilainen ja Elmer Bäck

Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Kuva: Laura Mainiemi

Series Mania on yksi tärkeimmistä televisiosarjojen festivaaleista sekä ammattilaistapahtuma, jossa on esitelty vuosien varrella merkittäviä kansainvälisiä tv-sarjoja. Lisätietoa festivaalista saat täältä:

https://seriesmania.com/fr
https://seriesmania.com/en/program/comedy-marathon/idiomatic

Jättekivan pääroolit näyttelevät Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Romanttisen komedian muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Mats Långbacka, Ylva Ekblad, Mikko Penttilä ja ja Kari Ketonen. Jättekivassa esiintyy myös muita maineikkaita näyttelijöitä, kuten Johannes Holopainen, Pilvi Hämäläinen, Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Janne Reinikainen, Jarkko Niemi, Johan Storgård ja Timo Lavikainen.

Jättekivassa erilaiset arvot joutuvat törmäyskurssille, kun lappilainen Aino ja suomenruotsalainen Micke joutuvat muuttamaan Micken porvarivanhempien naapuriin. Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu käsikirjoittajapariskunta Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren on myös ohjannut sarjan. Kymmenosaisen sarjan on tuottanut Zodiak Finlandin Sari Lempiäinen.

Niklas Lindgren on toiminut muun muassa Putouksen pääkäsikirjoittajana sekä Pasila – 2.5. Spin-Off -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, ohjaajana sekä Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana.

Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi- että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva. Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010