Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian lippujen kautta

3.5.2018

Suomen lippu täyttää 100 vuotta 28.5.2018. Ennen itsenäisyyttä Suomen tunnuksena oli 1500-luvulta alkaen leijonavaakuna. Miksi punainen leijonalippu hylättiin ja alettiin käyttää siniristiä, jota kaiken kukkuraksi pidettiin venäläisenä? Mitä tapahtui niinä vuosikymmeninä, jolloin kaikki eivät suinkaan olleet vielä nykyisen lipun kannalla?

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa perusteltuja ja yllättäviä vastauksia Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja ja ex-kansanedustaja Kimmo Kiljusen uusi kirja Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia. Upeasti kuvitettu teos julkaistaan valkoisten voitonparaatin satavuotispäivän aattona, tiistaina 15.5. kello 16 Kaisatalon Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7), vapaa pääsy!

Kimmo Kiljusen Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian mieleenpainuvasta näkökulmasta, lippujen ja heraldiikan kautta, ja käyttää hyväkseen ainutlaatuista kuvitusta. Kirja käy läpi Suomen kansallisten tunnusten vaiheet 1000-luvun alkupuolen Ruotsin kuninkaiden vaakunoista aina tämän päivän moderneihin symboleihin.

Leijonasta siniristiin – Suomen lippu 100 vuotta -juhlanäyttely on avoinna Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa 10.6. asti. Haminan Bastionissa vietetään 28.5. Suomen lipun valtakunnallista 100-vuotisjuhlaa.

Kimmo Kiljunen on valtiotieteen tohtori ja Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja. Ex-kansanedustaja ja entinen ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja on julkaissut parikymmentä kirjaa kansainvälisestä politiikasta ja kotimaisista yhteiskunnallisista haasteista.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kimmo Kiljunen, Leijonasta siniristiin - Suomen lippu ja historia

Kimmo Kiljunen, Leijonasta siniristiin - Suomen lippu ja historia. Into Kustannus

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010