Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Ooppera Simson ja Delila Kaakon Kamarimusiikissa Ville Matvejeffin sovituksena

4.5.2018

V Kaakon Kamarimusiikki laajenee oopperaan. Kapellimestari, säveltäjä Ville Matvejeff on sovittanut Camille Saint-Saënsin oopperan Simson ja Delila kolmelle solistille ja orkesterille.

Simson ja Delila on ensi kesän Kaakon Kamarimusiikin kruununjalokivi, jonka ohjaa Savonlinnan oopperajuhlien tuleva kapellimestari Ville Matvejeff.

Ville Matvejeff

Ville Matvejeff. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

- Simson ja Delila on ranskalaisen grand opéran hienoimpia saavutuksia, eikä uhkean massiivinen ja samanaikaisesti herkkä musiikki jätä ketään kylmäksi, Matvejeff luonnehtii. Hän toteaa myös, että alun alkaen Saint-Saënsin suurelle solistijoukolle, kuorolle ja sinfoniaorkesterille sävelletty ooppera toimii myös tiivistettynä kamariversiona.

- Kirjoitin kesällä esitettävän sovituksen Tuula Paavolan kokoaman solistitrion tilauksesta kolmelle solistille ja pienelle kamariyhtyeelle. Teosta on tiivistetty siten, että kaikki kolme näytöstä voidaan esittää yhteen kolmen solistin voimin ilman väliaikaa, Matvejeff kertoo. Matvejeff korostaa, että oopperan dramaturgiset on linjat on ollut mahdollista säilyttää ja toteaa, että tässä sovituksessa kuullaan teoksen parhaat osuudet.

Raamatullisen oopperan Simsonin ja Delilan solistit ovat Tuula Paavola, mezzosopraano, Roland Liiv, tenori ja Sampo Haapaniemi, baritoni. Kapellimestari on Ville Matvejeff. Orkesteri on kooste Kaakon Kamarimusiikin muusikoista ja vierailijoista.

Tuula Paavola

Tuula Paavola. Kuva: Kansallisooppera

Ville Matvejeff on tällä hetkellä Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina ja viimeistä vuotta Turun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Savonlinnan oopperajuhlilla on vuonna 2020 ensimmäinen Matvejeffin suunnittelema ohjelmisto.

- Haluamme tarjota oopperan ystäville harvinaisuuden, ja siksi Simson ja Delila on ohjelmistossa. Toivomme, että festivaalilla on näin monet kasvot ja saamme uusia ystäviä, Kaakon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto iloitsee.

Ooppera esitetään perjantaina 6.7. klo 19.00 Virojoen alakoulun salissa. Ennen esitystä klo 18.15 alkaen on oopperan esittely, jossa yleisö tapaa illan kapellimestarin Ville Matvejeffin Virojoen kirjastossa.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010