Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Varissuo – uusi musikaali turkulaislähiöstä ensi-iltaan 7.9.

7.5.2018

Suomen eturivin tekijäjoukko valmistelee parhaillaan uutta musikaalia Turun Kaupunginteatterissa. Varissuo on valmis nautittavaksi heti syyskauden alussa 7.9. Samalla päätöksensä saa yleisön suosikiksi noussut Turku-musikaalien sarja, jonka Kakola (2012) ja Seili (2014)aloittivat.

Varissuo-musikaalin rytmit ja melodiat kuljettavat katsojan lähiöön, jonka betonilaattojen väleissä versoo isoja unelmia. Kaikki kappaleet ovat tätä musikaalia varten sävellettyä. Sävellyksistä vastaavat yhteistyönsä jo ilmiöksi muodostuneessa Tom of Finland -musikaalissa aloittaneet Jori Sjöroos ja Jussi Vahvaselkä sekä soulartisti Tuomo Prättälä, biittinikkarina toimi Tommi Suoknuuti.

Varissuo

Kuva: Turun Kaupunginteatteri

”Tässä musikaalissa liikutaan luontevasti eri genrejen välillä. Musatyyli riippuu aina siitä, kuka eri-ikäisistä roolihahmoista biisiä esittää. Hiphopin ja modernin r’n’b:n rinnalla tullaan kuulemaan esimerkiksi myös iskelmää. Ääniraita on moniulotteinen, kuten tekijätiimi ja kuvaamamme lähiökin.”
– kapellimestari Jussi Vahvaselkä

Musikaalin ohjaus on Mikko Koukin. Näyttävää liikettä liikettälavalle luo koreografi Reija Wäre. Varissuon teksti syntyi räppäri Palefacen ja Satu Rasilan yhteistyönä. Episodimaisesti kerrotut tarinat lähiöstä ovat elämänmakuisia ja tarjoavat samaistumispintaa kaikenikäisille katsojille.

Musikaalissa 17-vuotias Nadia kasvattaa unelmilleen siipiä, joilla lentää lähiöstä pois. Vapaaottelija Rafan itsenäistyminen vaatii äidin unelmien vaihtamista omiin. Paikallisessa karaokepubissa viihtyvän Reijon haave on luoda uudelleen yhteys tyttäreensä. Ilonan unelmilta uhataan katkaista siivet, mutta pojan tulevaisuus pitää turvata. Lähiössä elämää ei eletä virheiden pelossa, mutta yksi pieni valinta voi sielläkin saada mannerlaatat järkkymään.
Varissuo

Kantaesitys 7.9.2018 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010