Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Mestariohjaajan Parsifal palaa Kansallisoopperaan

8.5.2018

"Parsifal kohoaa näyttämötoteutukseltaan yhdeksi talon kaikkien aikojen hienoimmista saavutuksista", kirjoitti Turun Sanomat ensi-illan jälkeen vuonna 2005. "Kyseessä on yksi uuden talon hienoimpia tuotantoja", kirjoitti puolestaan Rondo vuoden 2006 arviossaan. Parsifal nähdään toukokuussa 2018 neljä kertaa 16.5. alkaen.

Richard Wagnerin elämäntyö huipentui Parsifaliin. Viiden tunnin mittaisessa suurteoksessa myytti Kristuksen verta sisältävästä Graalin maljasta yhdistyy keskiaikaiseen ritarilyriikkaan, Schopenhauerin filosofiaan, kristinuskoon ja buddhalaisuuteen. Lopputuloksena on teos, joka on enemmän kuin ooppera ja ainutlaatuinen musiikin historiassa.

Parsifal, Kansallisooppera

Kuva: Kansallisooppera

Parsifal on ollut monille poikkeuksellisen merkittävä kokemus. Esimerkiksi Jean Sibelius on kuvannut: ”Ei mikään maailmassa ole tehnyt sellaista vaikutusta minuun, se ihan liikuttaa sisimpiä sydämen kieliä… En voi sanoa kuinka tuo Parcival lumosi minut.” Claude Debussyn mielestä Parsifal on ”yksi kauneimmista soivista monumenteista, joita musiikin kunniaksi on koskaan kohotettu”.

Tällä kertaa Parsifalin roolissa nähdään Nikolai Schukoff, Gurnemanzina Jyrki Korhonen, Kundryna Tuija Knihtilä, Amfortasina Tommi Hakala ja Klingsorina Jukka Rasilainen. Esitykset johtaa Pinchas Steinberg.

Pyörällä Parsifaliin


Maanantain 21.5. ja torstain 24.5. esitysten ajaksi pystytetään Oopperatalon Töölönlahden puoleiselle parkkipaikalle pyöräparkki. Paikalla on mahdollisuus saada myös huoltoa pyörälle.

Richard Wagner: Parsifal

Esitykset Suomen kansallisoopperassa 16.5.,19.5., 21.5. ja 24.5.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010