Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Annikin Runofestivaali 15 vuotta - "Vapaa on vain umpihanki!"

9.5.2018

Annikin Runofestivaali täyttää 15 vuotta ja juhlii oman tiensä kulkijoita. Teemana on ”Vapaa on vain umpihanki”.

Annikin Runofestivaali järjestetään taas kahden vuoden tauon jälkeen 9.6. Festivaali juhlii paitsi 15-vuotispäiviään, myös oman tiensä kulkijoita. Juhlavuoden nimekäs kansainvälinen ja kotimainen ohjelmisto on koottu oman syvän latunsa runouteen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin luoneista tekijöistä.

Annikin Runofestivaali

Kuva: Raisa Taurinka

Naisnäkökulmaa, Viron juhlintaa ja jazzin huippuja


Festivaalin ulkomaiset esiintyjät saapuvat Brasiliasta, Australiasta, Britanniasta ja Virosta. Annikin yli satavuotiaan puutalokorttelin pihalavalla nähdään mm. englantilainen feministirunoilija Joelle Taylor. Naisten ja lasten näkökulmasta usein kirjoittava Taylor tunnetaan yhtenä Britannian johtavista esiintyvistä runoilijoista. Useita palkittuja teoksia julkaissut Taylor esiintyy säännöllisesti paitsi kansainvälisissä kirjallisuustapahtumissa myös rockfestivaalien ja -klubien lavoilla.

Brasilialaisen runouden huippunimi Djami Sezostre esiintyy yhdessä trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa. Viron itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi mukana on kaksi huomattavaa virolaisrunoilijaa: Kätlin Kaldmaa ja äänirunoilija Jaan Malin. Ulkomaisiin esiintyjänimiin kuuluu myös Australian arvostetuimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuva Jayne Fenton Keane.

Runofestivaalin suomalaisesiintyjiä ovat mm. Arja Tiainen, Mirel Wagner, Susinukke Kosola, Asa, Jyrki Pellinen & Juhani ”Junnu” Aaltonen, Mari Laaksonen, Pauli Tapio sekä Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset.

Runofestivaalin proosatauoissa esiintyvät Rosa Liksom, Laura Gustafsson ja Ossi Nyman. Tämän vuoden runofestivaalitaiteilija on pelisuunnittelija, graafikko ja kuvataiteilija Emma Kantanen. Luvassa on tuttuun tapaan myös esikoisrunoilijatapaaminen, näyttelyitä, laadukasta lastenohjelmaa sekä mahtavia yllätysesiintyjiä.

Esiintyjien esittelyt: http://www.annikinkatu.net/runofestivaali/esiintyjat.htm

Annikin runofestivaali 15 vuotta


Vuonna 2003 tamperelaisen puutalokorttelin asukkaat perustivat runotapahtuman kotipihalleen. Edelleenkin talkoovoimin järjestettävästä Annikin Runofestivaalista on kehittynyt yksi Suomen kansainvälisimmistä runoustapahtumista ja omaleimaisimmista kulttuurifestivaaleista. Sen ympärille on myös syntynyt kolmipäiväinen kaupunkitapahtuma Annikki OFF. Nykyisin Annikin Runofestivaali järjestetään joka toinen vuosi. Sen taiteellisena johtajana on alusta asti toiminut runoilija J.K. Ihalainen.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010