Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Sähköä ja groovea Musiikkitalossa 12.5.

10.5.2018

Helsingin Musiikkitalon Black Box -salissa lauantaina 12.5. kuultavassa konsertissa tarjotaan yleisölle tämän hetken kiinnostavinta nykymusiikkia Sid Hille Camerata- ja Markus Hohti Electric -yhtyeiden esittämänä.

Säveltäjä-pianisti Sid Hille ja sellisti Markus Hohti yhtyeineen rikastuttavat Musiikkitalon konserttitarjontaa toukokuussa. Tulevana lauantaina he esittävät konsertissaan tuoreinta nykymusiikkia live-elektroniikalla ja valotaiteella höystettynä.

Sid Hille

Kuva: Sid Hille

Ohjelmassa kuullaan jousikvartetille ja sellolle sävellettyä uutta musiikkia Sid Hilleltä, Ville Raasakalta, Veli Kujalalta ja Andy Akiholta. Konsertti on Sid Hillen ja Markus Hohdin yhteisponnistus riippumattomien projektien esiintuomiseksi Musiikkitalossa. Konsertin on mahdollistanut Musiikkitalon säätiön apuraha.

Sid Hille Camerata esittää konsertissa Sid Hillen säveltämät jousikvartetot nro 2 ja nro 3, joissa yhdistyvät klassinen perinne, jazzin svengi ja nykymusiikin sointivärit. Kvartetoissa on kuultavissa niin rytmistä groovea, tiukkoja blokkiharmonioita kuin taidemusiikkitekstuurien yhdistelmiäkin, ja Hille on käyttänyt teoksissaan tehokeinoina muun muassa walking bass -kuvioita, piiskaavia pizzicatoja, bassoklarinetin matkintaa ja modernismin keinoja. Luvassa onkin sekä napakkaa big band -henkistä ilmaisua että improvisatorista blues- tunnelmointia.

Sello on pitänyt muotonsa viisisataa vuotta. Silti jokaisella aikakaudella se taipuu uuden ilmaisun välineeksi eikä jää varjoon edes nykyajan soundiapparaattien rinnalla. Markus Hohti yhdistää Electric-esityksessään akustisen sellonsa sähköön laajentaen sellon ilmaisua uusin keinovaroin.

Konsertissa kuullaan Ville Raasakan ja Veli Kujalan Hohdille säveltämät teokset sekä amerikkalaisen Andy Akihon musiikkia. Esityksen elektroniikasta ja äänisuunnittelusta vastaa Marko Myöhänen ja valosuunnittelusta Ville Virtanen.

Sellisti Markus Hohti on yksi tämän hetken kiinnostavimmista muusikoista, jonka mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti elektroakustinen musiikki sekä genrerajoja ylittävät projektit.

OHJELMA:

Sid Hille: Quatuor no. 2 - In Farben
Sid Hille: Quatuor no. 3 - Equilibrium

Ville Raasakka: Traeumerei
Andy Akiho: Three Shades Foreshadows
Veli Kujala: Fluorescent Crescent

SID HILLE CAMERATA:

Maija Linkola, viulu
Elina Viitasaari, viulu
Lotta Poijärvi, alttoviulu
Markus Hohti, sello

MARKUS HOHTI ELECTRIC:

Markus Hohti, sello
Marko Myöhänen, elektroniikka ja äänisuunnittelu
Ville Virtanen, valosuunnitteluJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010