Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Oopperan kummituksen päärooleissa uusia tulkitsijoita

18.5.2018

Yli 100 loppuunmyytyä esitystä keränneessä Oopperan kummituksessa vierailee viime kierrokselta tuttuja solisteja, mutta myös ensiesiintyjiä: Christinen roolissa debytoi sopraano Iida Antola ja Kummituksena baritoni Kevin Greenlaw, joka tekee myös Kansallisoopperan debyyttinsä.

Kansallisoopperan Oopperan kummitus oli ennennäkemättömän suosittu kaudella 2015–2016, ja esitykset täyttyivät jo ennen ensi-iltaa. Lisäesitysten kanssa musikaali nähtiin yhteensä 57 kertaa, ja kaiken kaikkiaan Oopperan kummituksen näki esityskauden aikana yli 76 000 katsojaa. Syksyn 2018 esitysten lipunmyynti käynnistyi vauhdikkaasti toukokuun alussa, mutta lippuja on vielä saatavilla. Esityksiä on syyskaudella yhteensä 34. Tammikuun 2019 esitysten liput tulevat myyntiin lokakuussa.

Oopperan kummitus

Iida Antola ja Kevin Greenlaw. Kuva: Kansallisooppera

Christinen roolissa debytoiva sopraano Iida Antola nähtiin ensi kertaa Kansallisoopperan Taikahuilussa Paminan roolissa syksyllä 2017. ”Christine on nuori nainen, joka musikaalin aikana kasvaa itsetietoisemmaksi. Hän on aluksi kiltti tyttö ja oppii pikkuhiljaa itsestään uusia asioita”, Antola kuvailee. ”Tiedän hyvin, että tämä päärooli tulee olemaan merkittävä urani kannalta.” Antolan lisäksi roolidebyyttinsä Kummituksena tekee amerikkalaislähtöinen baritoni Kevin Greenlaw, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Kansallisoopperan näyttämöllä.

Maailmalla on esitetty useimmiten alkuperäisen Lontoon-version mukaista Oopperan kummitusta, mutta Kansallisooppera sai viidentenä teatterina maailmassa luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon. Ohjauksen Kansallisoopperalle on tehnyt Tiina Puumalainen, lavastuksen Teppo Järvinen, puvut Marjaana Mutanen, valaistuksen Timo Alhanen ja koreografian Osku Heiskanen.

Esitykset johtaa Nick Davies ja Kurt Kopecky. Uusien solistien lisäksi rooleissa nähdään mm. tutut Ville Rusanen ja Ilkka Hämäläinen (Kummitus), Hanna-Liina Võsa (Christine), Olli Tuovinen (Raoul), Sauli Tiilikainen ja Juha Eskelinen (Monsieur Firmin) sekä Hanna-Leena Haapamäki ja Kaisa Ranta (Carlotta Giudicelli).

Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus
Esitykset Kansallisoopperassa 2.11.2018–31.12.2018

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010