Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen uusi taiteellinen johtaja on valittu

18.5.2018

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tanssija-koreografi Jaakko Toivonen. Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen nykyinen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen päättää kautensa kesään ja Toivonen aloittaa tehtävässä elokuussa 2018.

Jaakko Toivonen on Rotterdamin Tanssiakatemiasta valmistunut koreografi, joka on luonut teoksia kuuluisille tanssiryhmille kuten Scapino Ballet ja Dance Theater Aya. Toivonen on myös johtanut vapaankentän monitaiteellisia projekteja sekä tehnyt yhteistyötä kansainvälisten tuotantotalojen kanssa.

Jaakko Toivonen

Jaakko Toivonen. Kuva: Tom Sebus

Viimeisen kuuden vuoden ajan Toivonen on toiminut Alankomaiden Näyttämötaiteiden Säätiön neuvonantajana, tehnyt paljon televisiotöitä sekä työskennellyt freelance-koreografina niin Suomessa kuin kansainvälisesti. ITAK:n osatuotanto, Toivosen yhdessä koreografi Milla Virtasen kanssa tehty tanssiteatteri esitys Blackpool kiertää tällä hetkellä maailmaa ja heidän uusin teoksensa Last Supper saa ensi-iltansa kesäkuussa Oulussa.

”Otan taiteellisen johtaja tehtävän ilolla ja innokkuudella vastaan. Itä-Suomen tanssin aluekeskus on energinen ja eteenpäin katsova organisaatio ja uskon yhteistyöstä tulevan hedelmällistä. Minulla on palava halu päästä yhdistämään tanssin eri toimialoilta kerättyjä kokemuksiani ja laittaa ammattitaitoni peliin, ei pelkästään Itä-Suomen, vaan koko Suomen tanssinkentän hyväksi.” Toivonen kertoo.

”Toivosella on vahva kokemus tanssin kentällä toimimisesta sekä inspiroivia ajatuksia itäsuomalaisen tanssitaiteen tunnettavuuden kehittämiseksi paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Olemme vakuuttuneita Toivosen ammattitaidosta tuoda tuoreita näkökulmia ja uusia kansainvälisiä verkostoja mukaan toimintaan.” perusteli Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen hallitus valintaa.

”Tanssilla on kyky tuoda ihmisiä yhteen riippumatta siitä mistä he ovat, miltä he näyttävät ja mihin he uskovat. Tanssi auttaa myös ihmisiä työskentelemään tiiminä. Vahva tiimityöskentely on ollut joka ikisen ammatillisten saavutukseni taustalla. Haluankin jo näin heti lähtöruudussa toivottaa kaikki tanssin ystävät tervetulleeksi ottamaan minuun rohkeasti yhteyttä. Runsas ideointi vahvistaa aina toimintaa ja sitä on tehtävä koko poppoon voimin.”, muistuttaa Toivonen.

Jaakko Toivonen ryhtyy heti työt aloittaessaan suunnittelemaan valtakunnallista Kiertoliike-tapahtumaa, joka järjestetään Kuopiossa kesäkuussa 2019. Kiertoliike on tanssin alan ainoa ammattilaisfoorumi, joka järjestetään vuosittain vaihtuvana ajankohtana eri puolilla Suomea. Itä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää Kiertoliikkeen yhteistyössä Paikallisliike ja Kuopio Tanssii ja soi -tanssifestivaalien kanssa.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010