Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

VocalEspoo-festivaali järjestetään Espoossa 3.6.-9.6.

21.5.2018

Joka toinen vuosi järjestettävä kuoromusiikkifestivaali VocalEspoo järjestetään tänä vuonna 3.6.-9.6.2018. Maineikkaan kuoronjohtaja Pasi Hyökin johtama festivaali tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan ja kesäisestä tunnelmastaan, jonka ohjelma on suunniteltu eri-ikäisiä ja -taustaisia kuulijoita ajatellen.

VocalEspoon yhteydessä järjestetään myös kansainvälinen kuorosävellyskilpailu, jonka palkittavat teokset esitetään festivaalin avajaiskonsertissa Tapiolasalissa, Espoon Kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 3.6.2018. Kyseessä on maailmanlaajuisesti merkittävä kuorosävellyskilpailu, johon on tullut tänä vuonna 160 teosta eri puolilla maailmaa.

Cantores Minores

Cantores Minores. Kuva: Tiiu Kaitalo

VocalEspoon yhteydessä järjestetään myös kansainvälinen kuorosävellyskilpailu, jonka palkittavat teokset esitetään festivaalin avajaiskonsertissa Tapiolasalissa, Espoon Kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 3.6.2018. Kyseessä on maailmanlaajuisesti merkittävä kuorosävellyskilpailu, johon on tullut tänä vuonna 160 teosta eri puolilla maailmaa.

Arvostettu helsinkiläinen poikakuoro Cantores Minores esiintyy mainetta keränneen Eestin radion tyttökuoron kanssa tiistaina 5.6., jolloin eestiläinen kuoro esittää kansanlaulusovituksia ja eestiläistä nykykuoromusiikkia. Cantores Minores tulkitsee puolestaan Toivo Kuulan ja Einojuhani Rautavaaran teoksia.

Festivaalin päätöskonsertissa Järvi on siintävä sinipinta Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 9.6. esitetään uudet sarjat Juuso Vanoselta ja Jukka Linkolalta. Konsertti on myös samannimisen levyn julkaisukonsertti. Konsertissa esiintyvät Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapiolan Kuoro ja Akademiska Sångföreningen.

VocalEspoon klassikkoteos on Rossinin suurteos Stabat Mater, joka esitetään kahtena iltana Tapiolan kirkossa. Lisäksi festivaalilla järjestetään lauluyhtye Histan veisaajien kymmenvuotisjuhlakonsertti sekä Naiskuoro KYNin ja Juurakon yhteinen yhdistetyn juurimusiikin ja tarinankerronnan konsertti. Ohjelmistoon kuuluvat oleellisesti perinteiset kuorokesäleirit, joilla kuorolaiset valmistelevat kivan ja innostavan kokonaisuuden, joka esitetään kuorokurssin päätöskonsertissa 9.6.2018. Lisäksi VocalEspoossa järjestetään tänä vuonna Rossinin Stabat Mater -kuoroteoskurssi.

Aiemmin KuoroEspoona tunnettu festivaali toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Festivaalin nimi muutettiin vuonna 2014 VocalEspooksi. Festivaali järjestetään joka toinen vuosi vuorotellen PianoEspoo-festivaalin kanssa. Molemmat festivaalit järjestää Espoon musiikkifestivaalit yhdistys ry. Festivaalin toiminnanjohtajana toimii Veera Paasi ja taiteellisena johtajana Pasi Hyökki.

http://vocalespoo.fi

FESTIVAALIN OHJELMA 2018

KONSERTIT

Sunnuntai 3.6. Tapiolasali
Festivaalin avajaiskonsertti / Festival Opening Concert
Kansainvälisen kuorosävellyskilpailun palkittavien teosten kantaesitykset viiden huippukuoron esittäminä: lavalla EMO Ensemble, Spira Ensemble, Naiskuoro KYN, Ylioppilaskunnan Laulajat ja Tapiolan kuoro.
YLE radioi konsertin.
***

Maanantai 4.6. Nuuksion Honkamaja
Histan veisaajat: Sovituksia
Histan veisaajat palaa myyttiseen alkukotiinsa Nuuksion Honkamajalle, josta tämä 14-henkinen virsilauluyhtyemusiikin uranuurtaja sikisi vuonna 2008. Histan veisaajien tähänastista taivalta mittailevassa konsertissa äänessä ovat myös ystävät matkan varrelta: Taisto Reimaluoto, Jukka Relander, Pekka Kuusisto ja Maija Kauhanen – sovitusti ja toivottavasti myös sovinnossa.
***

Tiistai 5.6. Tapiolasali
Estonian Radio Girls´ Choir & Cantores Minores
Maailmalla kunniaa keränneet Estonian Radio Girls’ Choir ja Cantores Minores kohtaavat ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa. Estonian Radio Girls’ Choir tulkitsee kansanlaulusovituksia sekä eestiläistä nykykuoromusiikkia, Cantores Minores esittää mm. Toivo Kuulan, Einojuhani Rautavaaran teoksia.
***

Keskiviikko 6.6. Tapiolasali
Juurilla – Naiskuoro KYN & Juurakko
Naiskuoro KYN ja Juurakko ovat tässä konsertissa juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten. KYN vie kuulijansa juurille maaliskuussa 2018 julkaisemansa Outo kantele -levyn nimiteoksella. Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko puolestaan risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella.
***

Torstai 7.6.2018 Tapiolan kirkko
Perjantai 8.6.2018 klo 18.00 Tapiolan kirkko
Rossini: Stabat Mater
Gioacchino Rossinin vaikuttava mestariteos Stabat Mater kuullaan huippukokoonpanon esittämänä.
Aurora Marthens, sopraano– Tuija Knihtilä, altto– Tuomas Katajala, tenori– Petri Lindroos, basso– Tapiola Sinfonietta – Klaus Mäkelä, kapellimestari– EMO Ensemble – VocalEspoon festivaalikuoro
Yhteistyössä: Urkuyö & Aaria and Tapiola Sinfonietta
YLE radioi 7.6. konsertin.
***

Lauantai 9.6. Louhisali
The spirit of Tapiola
Lasten kuorokurssin päätöskonsertti
Tapiolan kuoro ja kuorokurssilaiset esittävät Sanna Valvanteen johdolla musiikkia monesta maasta liikkuen, leikkien ja loistaen. Tervetuloa matkalle maailman ympäri iloisessa ja innostavassa seurassa!
***

Tapiolasalin lämpiö
Kuoromaraton
VocalEspoo kutsuu kaikki kuorot ja lauluyhtyeet kesäiselle laulumaratonille Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasaliin lämpiöön festivaalin päätöspäivänä. Mukaan voi ilmoittautua
***

Tapiolasali
Järvi on siintävä sinipinta – Ylioppilaskunnan Laulajat / YL Male Voice Choir, Akademiska Damkören Lyran & Tapiolan kuoro / Tapiola Choir
Ainutlaatuinen suursekakuoro tuo yleisön kuultavaksi perinteisenä pidettyä suomalaisuutta peilaava ohjelmiston, joka sisältää sekä rakastettuja klassikkoja Kuulalta ja Rautavaaralta että uudemmat, varta vasten yhteiskokoonpanoille sävelletyt sarjat Jukka Linkolalta ja Juuso Vanoselta. Kantavana ajatuksena on ihmiselon kaari; valo elämän symbolina ja vesi ikuisuuden ilmentäjänä.

KILPAILUT / COMPETITIONS
Kansainvälinen kuorosävellyskilpailu 1.10.17–3.6.2018
Lasten ja nuorten kuorokilpailu 4.6.2018

KURSSIT / COURSES
Rossinin Stabat Mater -kuoroteoskurssi, opettaja Tatu Erkkilä, 3.–8.6.2018
The spirit of Tapiola -lasten kuorokurssi, opettaja Sanna Valvanne 6.–9.6.2018

Lisätiedot: http://www.vocalespoo.fiJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010