Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Kuopio Tanssii ja Soin oheisohjelmaa siivittävät ulkomaiset taiteilijat ja nukketeatteri-kiertue

25.5.2018

Kuopio Tanssii ja Soin oheistapahtumissa nähdään tänä vuonna useita ulkomaisia esiintyjäryhmiä.

Mukana ovat Pskov Russian Choir – tanssi- ja musiikkiryhmä, Gaalassakin esiintyvä intialainen ANART Dance Company sekä Shanghai-Pudongin tuottama Shanghai Empireast Culture Group ja islantilaisen Klassíski Iistdansskolínn -tanssikoulun ryhmä. Ohjelma alkaa torilla päivittäin kello 11 ja 13. Sunnuntaina torilla on esitysten lisäksi suukirpputori.

Les Ballets Jazz de Montréal

Les Ballets Jazz de Montréal. Kuva: Kuopio tanssii ja soi

”Olemme innoissamme monipuolisesta esiintyjäkaartista ilmaistapahtumissamme. Se kertoo, että Kuopio Tanssii ja Soi tunnetaan ja koetaan vetovoimaisena tapahtumana”, kertoo taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Taiteilijahaastatteluissa Salacavala- kahvilassa voi kuulla taiteilijoiden kuulumisia ja saada tietoa tanssiteosten taustoista. Haastattelijana toimii Jorma Uotinen.

Suositut aamu -taijit ovat tänä vuonna kaupunginteatterilla samoin kuin lasten puistojamit. ELO -forumit pyörivät teatterin ala-aulassa. Ohjelmatarjontaa on laidasta laitaan, mm. nytanssiryhmä Kalamukki, muusikko Markus Petsalo, tanssiryhmä Äijät, Äidin Ääni -naiskuoro, pianisti Anniina Lehtinen ja kuvataitelija Iiris- Lilja Kuosmanen, Lasten Hermanni -lastenteatteriryhmä, viulisti Maria Nikulina ja pianisti Dmitrii Barkov sekä monia muita mielenkiintoisia esiintyjiä. ELO Forum -ohjelmiin on vapaa pääsy.

Lapsille suunnattua maksutonta ohjelmaa on erityisesti sunnuntaina ja maanantaina. Puistojamien jatkoksi sunnuntaina on tarjolla Neiti Ida, vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos ja maanantaina Turun Taideakatemian tanssinopettajaopiskelijoiden Ullakkojengi -esitys. Pääsymaksuton Nukketeatteri Sytkyjen Apinakuningas -kiertue jalkautuu 14. – 19.6. kaupunginteatterin lisäksi nuorisotalojen ja alakoulujen pihoihin ympäri Kuopiota; Petoselle, Neulamäkeen, Julkulaan, Männistöön, Jynkkään, Särkiniemeen sekä Nilsiään.

Festivaaliviikolla on tarjolla useita seminaareja: Arjen työhyvinvointi – valtakunnallinen kuntaseminaari, Minna Canth-johtamisfoorumi, Taiteilijat äänessä – Tiede, taide ja ilmastonmuutos, Tiedolla taitoa tulevaisuuteen – Intohimo vai pakkomielle? sekä Lasten- ja nuortenkulttuuri kuntien vetovoimatekijänä nyt ja tulevaisuudessa. Tarkemmat tiedot seminaareista löytyvät http://www.kuopiodancefestival.fi/seminaarit

49. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 13.–20.6.2018.


Glims & Gloms trio

Glims & Gloms trio. Kuva: Ilpo Vainionpää

Tulosta koko viikon Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumakalenteri http://www.kuopiodancefestival.fi/media/Tapahtumakalenteri_2018.pdf

Viikolla Kuopiossa on runsaasti myös muiden tapahtumatuottajien tarjontaa, mm Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Paikallisliike -tapahtuma, Pro Agrian Satoa Goes Wild -ruokatapahtuma, Ritva-Liisa Pohjolaisen lasitaidenäyttely Galleria G12:ssa ja Bene Statera -hyvänolon tapahtuma torilla.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010