Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Elina Brotheruksen Playground / Leikkikenttä ja Dalín gaala avautuvat Serlachius-museo Gustafissa

28.5.2018

Seralchius-museo Gustafissa avautuu lauantaina 16.6. yleisölle kaksi uutta näyttelyä: Elina Brotheruksen Playground / Leikkikenttä sekä Dalín gaala.

Playground / Leikkikenttä näyttää aivan uuden puolen Elina Brotheruksesta taiteilijana. Vuosina 2016–2018 syntyneet valokuvat ja videoteokset ovat leikkisiä, surrealistisia, hauskoja ja usein absurdeja. Ne perustuvat 1960-luvun Fluxus-taiteilijoiden kirjoittamiin teosohjeisiin ”event scoreihin”, joita Brotherus tulkitsee omalla tyylillään.

Elina Brotherus, Playground/Leikkikenttä

Appelsiinitapahtuma, 2017. Kuva: Elina Brotherus

Elina Brotherus voitti arvostetun Carte blanche PMU 2017 -palkinnon Ranskassa syksyllä 2017. Palkintoon liittyvä Règle du jeu -näyttely oli esillä Pariisin Pompidou-keskuksessa. Osittain samoihin teoksiin perustuva näyttely nähdään nyt paljon laajempana Serlachius-museo Gustafissa, jossa on esillä noin kuusikymmentä valokuvaa ja kolmekymmentä videota. Näyttelyn kuratoi tohtori Susan Bright.

Salvador Dali, The I Eat Gala\'s, 1971, Castellani Art Museum

Salvador Dali, The I Eat Gala's, 1972, Sastellani Art Museum. Kuva: Serlachius-museot

Dalín gaala on Salvador Dalín myöhäistuotannon teoksia sisältävä installaatio, joka perustuu surrealistiseen keittokirjaan Les dîners de Gala. Näyttely on ilotteleva kunnianosoitus surrealismin mestarille, jonka elämää ja taidetta ei voi erottaa toisistaan. Näyttelyn ovat kuratoineet Pauli Sivonen ja Tarja Väätänen.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010